eco@tech archívum - 2001 június

2001
június

0

Családi fotók a TV-ben

2001. június 28. 20:55

[Computex] A SOYO tegnap jelentette be leginkább digitális fotóalbumnak nevezhető készülékét, a Advance Photo System et. Az APS képes bármilyen digitális fényképezőgéppel vagy szkennerrel előállított kép vagy éppen bármilyen JPG formátumba konvertált dokumentum tárolására, szerkesztésére. A készülék alapkiépítésben a digitális képek tárolására leggyakrabban használt SmartMedia és CompactFlash memóriakártyákról tölthető fel, ám egy USB portra illeszthető adapterrel számos más szabványú kártya olvasására is képes.

0

TDK veloCD: sebesség mindenek felett

2001. június 25. 04:03

[ElecticTech] A TDK a múlt héten jelentette be veloCD CD-író családjának legújabb és egyben leggyorsabb tagját, a veloCD 24/10/40-et. Amint az a típus megnevezéséből is kiolvasható, az új termék 24-szeres sebességgel képes megírni CD-R lemezeket, 10-szeres sebességgel CD-RW lemezeket, míg 40-szeres CD-meghajtóként funkcionál. A készülék BURN-Proof technológiával is fel van szerelve, így - állítja a TDK - még több alkalmazás futtatása közben sem kell aggódnunk amiatt, hogy a buffer kiürülne.

0

Új Internet Explorer Public Preview

2001. június 25. 03:17

A Microsoft kiadta a hivatalosan majd a Windows XP operációs rendszerben debütáló Internet Explorer 6 legújabb Public Preview -ját (ver. 6.0.2479.0006IC). Az új változatban számos hibát orvosoltak, melynek köszönhetően például immár minden weboldalon hibátlanul jelenik meg a függőleges görgetősáv, valamint eltűnt az eszköztárból a sokak által kritizált Personal Bar is. A rövid próba alatt az is kiderült, hogy a korábbi verzióban némileg bogarasan működő, a weblapokon megjelenő képek kezelését elősegíteni kívánó felbukkanó ikonok is megfelelő helyen jelennek meg az új változatban, és így most már nem kell hiábavaló erőfeszítéseket tennünk arra, hogy a néha-néha a kép alatt/fölött megjelenő ikonokat megpróbáljuk becserkészni, mielőtt azok - mintha gúnyt űznének belőlünk - csak azért is eltűnnek a képernyőről.

0

A CD remek csemege egyes gombafajták számára

2001. június 20. 19:19

[The Independent] Spanyol tudósok egy olyan egzotikus és korábban nem ismert gombafajtára bukkantak, amely számára kedvező éghajlati körülmények között különös örömét leli a manapság oly elterjedt Compact Disc ek elfogyasztásában. A felfedezés egy neves spanyol kutatóintézet geológusának, Victor Cardenesnek az érdeme. Cardenes ugyanis a közép-amerikai Belizében járva olyan kompaktlemezekre bukkant barátainál, melyek szokatlan módon elszíneződtek, szinte átlátszóak és így természetesen olvashatatlanok voltak.

0

Lehet, hogy az AOL-Microsoft tárgyalások eredménytelenségéből előnyt kovácsol a RealNetworks?

2001. június 20. 00:03

A hétvégén eredménytelenül zárultak a tárgyalások az AOL Time Warner és a Microsoft között az America Online jelenlétéről a Windows XP operációs rendszerben. Az AOL szerint lényegében mindössze egyetlen kérdésről nem sikerült megállapodni: arról, hogy az AOL ragaszkodott ahhoz, hogy a RealNetworks RealPlayere mindenképpen benne legyen a Windows XP-n belüli America Online csomagban. Ezt a Microsoft kifejezetten ellenezte mondván, hogy elegendő egy médialejátszó szoftver az új operációs rendszerben, és természetesen a redmondi szoftvergyártó óriás szerint ez a Windows Media Player kell legyen.

0

Emelkednek a CD-R és CD-RW lemezek árai

2001. június 18. 20:45

[The Adrenaline Vault] A TDK ma jelentette be, hogy június 1-jei hatállyal felemelte a cég által forgalmazott CD-R és CD-RW lemezek árát. Amint azt Jim Browning, a TDK marketing-alelnöke elmondta:

0

Szórakoztatóelektronikai termékek a Compaq-tól

2001. június 17. 17:43

[Compaq] A világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cége, a Compaq nemrégiben IPAQ termékcsaládjának három új tagját jelentette be, e lépéssel is jelezve: nem kíván kimaradni a jelentős hasznot ígérő otthoni szórakoztatóelektronikai termékek piacáról. Ugyanis, némileg rendhagyó módon, a Compaq egy MP3-lejátszó hármassal rukkolt elő.

0

Százhuszonhét centiméter képátlójú TH-50PHD3E plazmaképernyő - nagy felbontású óriásképernyő 16:9 formátummal

2001. június 11. 12:20

[Mmd] A Panasonic bemutatta TH-50PHD3E típusszámú, új plazmaképernyőjét. A 127 centiméteres képátlóval rendelkező óriásképernyő 1366 x 768 képpontos felbontású képek megjelenítésére képes a modern 16:9 formátumban. A 3000:1 arányú kontrasztarány és a magas fényerő kombinációja egyedülálló képminőséget garantál.

0

Carrier: VPN-megoldások az Ericssontól

2001. június 5. 19:25

[Noguchi] Az Ericsson ma ismertette új Carrier VPN Solutions megoldásait. Ez az eszköz a szolgáltatók számára lehetővé teszi a hálózat-alapú virtuális magánhálózatokkal kapcsolatos (virtual private network - VPN) szolgáltatások egyszerű működtetését. Az Ericsson Carrier virtuális magánhálózatai a legújabb nyílt szabványoknak köszönhetően lehetővé teszik a VPN alkalmazását IP (Internet Protocol) és ATM (Asynchronous Transfer Mode) hálózatokon.