Szerző: Vörös Péter

2001. június 29. 20:18

A Liberate Technologies a vártnál alacsonyabb veszteséggel zárta negyedik pénzügyi negyedévét

[CNET] Az interaktív TV szoftvereket fejlesztő Liberate Technologies csütörtökön bejelentette, hogy negyedik pénzügyi negyedévét a vártnál alacsonyabb veszteséggel zárta. A május 31-én végződött negyedévben a cég vesztesége 12,7 millió $ (részvényenként 12 cent), forgalma 16,1 millió $ volt. Egy évvel korábban a veszteség 11,4 millió $ (részvényenként 13 cent), a forgalom 9,1 millió $ volt. A First Call által reprezentált elemzők előzetes várakozása részvényenként 13 cent volt.

Mitchell Kertzman, a Liberate elnök-vezérigazgatója optimista volt az eredményekkel kapcsolatban. "Továbbra is sikerül elérni sőt túlteljesíteni üzleti tervünket, amint azt a mostani kiváló eredmények is mutatják ... A jelentős licenc és szabadalmi díj bevétel jól mutatja azt, hogy az üzleti modellünk működik és az ügyfélkörünk bővül". A San Carlos (Kalifornia) központú cég bejelentette, hogy május 31-én összesen 1,5 millió set-top boxban használták a vállalat szoftvereit.

A cég negyedik pénzügyi negyedévében a kábel TV társaságok összesen 400 ezer új előfizetőnél állítottak üzembe Liberate szoftverrel ellátott set-top boxokat. Korábban a vállalat úgy számított, hogy a naptári év végére elérik 2 milliós előfizető számot. David Limp, a cég ügyvezető igazgatóhelyettese szerint "ha a trendek folytatódnak, akkor a 2 milliós előrejelzés igencsak konzervatív becslés lesz".

A negyedik negyedévben a cég megállapodást kötött a Charter Communications-zel, az USA negyedik legnagyobb kábel TV társaságával, valamint a Broadband Solutions-zel, amely Dél-Koreában tervez digitális interaktív szolgáltatásokat nyújtani kábel TV-n keresztül. Kertzman szerint a dél-korai piacon potenciálisan 8 millió előfizető elérését teszi lehetővé a Broadband Solutions-zel kötött megállapodás.

A Liberate azt is bejelentette, hogy a 2002-es naptári év második felében szeretnék elérni a nyereségességet. A 2002-es pénzügyi év első negyedévében a cég 16,2-16,7 millió $-os forgalmat és részvényenként 12-13 centes veszteséget vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról