:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 29. 14:06

A Dell is a DVD+RW újraírható DVD szabványt támogatja

[CNET] A Dell, a világ legnagyobb PC gyártója bejelentette, hogy a DVD+RW újraírható szabványt támogatja.

[CNET] A Dell, a világ legnagyobb PC gyártója bejelentette, hogy a DVD+RW újraírható szabványt támogatja.

A bejelentés a PC Expo kiállításon (a Technology Exchange Week New York rendezvénysorozat egyik része) hangzott el. A Round Rock (Texas) központú cég azt is közölte, hogy csatlakozik a DVD+RW Szövetséghez és beépített DVD+RW drive-okkal felszerelt PC-ket kezd el árulni az év második felében, amikor a drive-ok elérhetőek lesznek. Az árazással kapcsolatban egyelőre nem döntött a cég.

A múlt héten a Hewlett-Packard (a DVD+RW Szövetség egyik alapítója) jelentette be, hogy DVD+RW egységeket fog használni otthoni PC családjainál.

Az újraírható DVD szabvány területen min. három versenyző van: a DVD-RAM, a DVD-RW és a DVD+RW. Fontos megjegyezni azt, hogy egyelőre még nem szállítanak DVD+RW drive-okat, ellentétben a DVD-RAM-mal, amely idestova három éve a piacon van és a második generációs drive-ok is több, mint egy évesek, a DVD-R újraírók pedig közel egy éve kaphatók, csakúgy, mint a DVD-RW újraírók.

A Dell és a HP részéről logikus lépésről van szó, mivel mindkét cég szeretné megismételni a CD-RW sikerét. A HP, a Sony és a Philips Electronics fejlesztette ki a CD-RW-t és mindhárom cég részt vesz a DVD+RW Szövetségben. Rajtuk kívül olyan gyártók is tagjai a DVD+RW Szövetségnek, mint a Mitsubishi Chemical, a Ricoh, a Thomson Multimedia és a Yamaha.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.