eco@tech archívum - 2001 július

2001
július

0

Kedvező pénzügyi eredményt ért el a Flag Rt.

2001. július 31. 10:24

[email] A kiváló szolgáltatásairól és szerver megoldásokban való jártasságáról ismert Flag Informatikai Rt. az első félévben 882 millió Ft árbevételt ért el. Ez közel 35%-kal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában elért eredményt.

0

Az InFocus és a DTS bejelentette közös feliratozó megoldását a világ mozijai számára

2001. július 30. 22:59

Az InFocus Corporation és a DTS (Digital Theater Systems) között létrejött partneri megállapodás eredményeként közös feliratozó megoldást szállítanak a világon fellelhető mozik számára. Az OEM szerződés értelmében az InFocus nyújtja projekciós technológiáját a DTS DTS-CSS Cinema Subtitling System rendszere részére, mely képes a feliratok közvetlen kivetítésére a mozivászonra.

0

Megjelent a Sound Control Plus 1.99 béta verziója

2001. július 30. 21:39

A Windows beépített hangerőszabályzóját leváltó, free/registerware program új verziója már nem avul el, kivették a béta verziók használhatóságát korlátozó dátumfigyelést.

0

Lakáspiaci adatbázis az Interneten

2001. július 30. 18:51

[email] A legnépszerűbb hazai építészeti site, a www.epiteszforum.hu augusztus 1-től már nemcsak a szakma iránt érdeklődőknek, hanem a lakásvásárlók számára is értékes információkat nyújt.

0

A Palm leányvállalattá szervezné operációs rendszer üzletágát

2001. július 30. 15:53

[ZDNET] A kéziszámítógépeket gyártó Palm pénteki bejelentése szerint önálló leányvállalattá szervezné a Palm OS operációs rendszer fejlesztésével és licencelésével foglalkozó részlegét. Bár a Palm vezetői tagadják, de ez a lépés akár az operációs rendszer-részleg teljes függetlenítése felé vezető út első lépése is lehet.

0

A Kiwwi inkább a Clarent megoldását választotta Voice over IP szolgáltatásához

2001. július 27. 22:52

A Clarent Corporation bejelentette, hogy a Kiwwi CEE Holding AG - mely cég hazánkban is ismert ingyenes internet szolgáltatásáról - a Clarent megoldását választotta VoIP szolgáltatásának nyújtásához. A Kiwwi eddig is nyújtott Voice over IP szolgáltatást, melyhez egy USA-beli cég megoldását használták - ezt váltják most fel a Clarent-ével.

0

Az Infineon csökkenti kiadásait és 5000 alkalmazottjától válik meg

2001. július 26. 20:27

[Semiconductor Business News] A németországi központú Infineon AG ma jelentette be, hogy a költségek csökkentésére irányuló program keretében 17%-kal csökkenti dolgozóinak számát, azaz 5000 alkalmazottat bocsát el. Az Impact költségcsökkentő program keretében a cég közel 880 millió dollárral kívánja mérsékelni kiadásait az elkövetkezendő 12-18 hónapban. Az elbocsátásokon túl az Infineon rövidített munkahetet vezet be, valamint racionalizálja szállítási, beszerzési és termelési tevékenységét.

0

Palm OS emulátort fejleszt egy svéd programozó

2001. július 26. 12:45

[CNET] Egy George Andre nevű svéd programozó kifejlesztett egy emulátort, amely segítségével a Palm OS operációs rendszer és a vele kompatibilis alkalmazások Pocket PC-alapú számítógépen is futtathatók. A készítő szerint a kezdeti stádiumban levő szoftver egészen a Palm III-ig képes a készülékek emulációjára.

0

OfficeXP: a biztonságos szex

2001. július 25. 22:53

[The Inquirer] A Microsoft marketingosztálya - meglovagolva a régi bölcsességet, mely szerint némi erotikával fűszerezve minden eladható - egy meglehetősen rendhagyó reklámfilmet helyezett el a cég svájci honlapján. A videón egy ifjú éppen azon mesterkedik, hogy a kiszemelt hölgyet ágyba bújtassa, ám az elkerülhetetlen vetkőztetés során elháríthatatlan akadályba ütközik: a melltartó csatja bizony nem enged. Az ok prózai: a lakat kioldásához ismerni kellene a jelszót. Ez bizony váratlan meglepetés (unexpected e XP erience)!

0

A CNET is megszorító intézkedésekre kényszerül

2001. július 25. 22:11

[The Register] A világ legnagyobb technológiai és számítástechnikai portálja, a CNET közzétette második negyedéves pénzügyi eredményeit. A cég a június 30-ával záruló negyedévet 23,4 millió dolláros veszteséggel zárta, szemben a korábbi év hasonló időszakában elszenvedett 5 millió dolláros veszteséggel. A lesújtó eredmények ellenére a CNET tulajdonában lévő oldalak látogatottsága 26%-kal 38,4 millióra növekedett. A cég elnök-vezérigazgatója, Shelby Bonnie elmondta, hogy az eredmények a várakozásoknak megfelelően alakultak a technológiai szektort sújtó elhúzódó lassulás dacára.

0

Az eladott DVD-lejátszók száma átlépte a bűvös 20 milliós mérföldkövet

2001. július 25. 02:21

Az idei év első felében sem tört meg a DVD-lejátszók számának drasztikus emelkedése: több, mint 5 millió DVD-lejátszó készüléket értékesítettek, ezzel átlépve a 20.4 milliós számot a formátum megjelenése óta. Ez mintegy 70%-os növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva.

0

AOpen CRW1632: új CD-RW-meghajtó

2001. július 24. 14:01

[Email] Az AOpen a CRW1632 típusjelű modellel bővítette CD-RW-meghajtó termékcsaládját. Az újraíró 16-szoros sebességgel írja a CD-R, míg 10-szeres sebességgel a CD-RW lemezeket, és 32-szeres sebességű CD-ROM-ként funkcionál. További jellemzői:

0

Az IBM 2 milliárd $-os nyereséggel és 21,6 milliárd $-os forgalommal zárta második negyedévét - profitfigyelmeztetés nélkül

2001. július 19. 18:39

[CNET, Wall Street Journal] Míg az IT világ legtöbb cége újabb és újabb problémákkal lepi meg a Wall Streetet, addig az öreg, megbízható IBM a második negyedévben is elérte az elemzők előrejelzéseit, ugyanis 21,57 milliárd $-os forgalommal, valamint 2 milliárd $-os (részvényenként 1,15$-os) nyereséggel zárta a második negyedévet. A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 1,15$-os nyereségre és 22,6 milliárd $-os forgalomra számítottak. Sok-sok céggel ellentétben az IBM nem tett közzé profitfigyelmeztetést - Louis Gerstner (képünkön) vezetése alatt erre egyébként még soha nem került sor.

0

Enyhén csökkent a tajvani alaplapgyártók nyereségszintje

2001. július 13. 12:37

[Digi Times] Az alaplapokhoz használt alkatrészek árának csökkenése és a chipkészletek piacon dúló árháború áldásos hatásainak következménye képpen a tajvani alaplapgyártók az első negyedévben a vártnál nagyobb profitot tudtak elérni.