:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 22. 04:37

Michael Dell szerint további .com cégek elsüllyedésére lehet számítani

[CNET, Reuters] Michael Dell, a Dell Computer elnök-vezérigazgatója csütörtökön Oslóban úgy nyilatkozott, hogy még jelentős számú .com vállalat tönkremenetelére lehet számítani. Dell szerint jórészt olyan cégekről van szó, amelyeket soha nem lett volna tanácsos elindítani, ezek még azelőtt tönkre fognak menni, hogy kijelenthetnénk, a korrekció megtörtént.

Dell azt is hozzátette, hogy sok más technológiai céghez hasonlóan a Dell is nehéz időket él át a lassuló gazdaság hatására. Az első negyedévben az USA PC-piac csökkent az előző év hasonló időszakához képest. A Dell szerint semmi nyoma nincs a piac javulásának a negyedik negyedév előtt.

Dell, a világ első számú PC gyártójának vezetője újra kifejtette azt az álláspontját, hogy a cég továbbra is növeli globális PC-piaci részesedését, mely jelenleg 13%-os, de a cél 40% elérése dacára a gyenge piacnak és az erős versenynek. Az időzítéssel kapcsolatban Dell most sem fejtett ki semmi konkrétumot, azt mindenesetre megjegyezte, hogy "sok függ az ipar konszolidációjától. Az első negyedévben a cég több piaci részesedést nyert, mint az azt megelőző hat negyedévben összesen.

Az első negyedévben a cég volumenben 27%-kal nőtt, míg a piac egésze egyszámjegyű növekedést ért el. Szinte minden régióban 4-5-ször gyorsabban nőtt a Dell, mint a piac egésze. Norvégiában a cég 75%-kal nőtt, míg a piac mindössze 2%-kal. Az állami Statoil pl. 15 ezer PC-t rendelt a cégtől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.