:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 20. 14:29

40 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki maga elé a világ legnagyobb PC-gyártójaként jegyzett Dell

A világ legnagyobb PC-gyártójaként számon tartott Dell a jelenlegi piaci visszaesést piacnyerési lehetőségként látja maga előtt és céljai közé tűzte ki a 40 százalékos részesedés elérését.

"Sokkal versenyképesebbek vagyunk, mint valaha, és 13 százalékos a piaci részesedésünk. Egy napon szeretnénk elérni a 40 százalékot... De ez sokkal nehezebb lesz, mint a 0-ról elérni a 13-at" - mondta a cég vezérigazgatója Michael Dell.

"Az iparág megújulása nem kedvez majd mindenkinek... Most az erősek még erősebbek lehetnek, a gyengék viszont tovább gyengülhetnek" - folytatta Dell.

A Dell az első negyedév során vált a világ legnagyobb PC-gyártójává, megelőzve a Compaq-ot. A múlt héten a cég képviselői arról számoltak be, hogy a negyedik negyedév előtt a PC-piac aligha fog talpraállni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.