Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 12. 18:10

Nem eladó a Palm !

HIRDETÉS

A Palm vezérigazgatója tagadta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint tárgyalások folynának a pénzügyi nehézségekkel küzdő kéziszámítógépgyártó vállalat eladásáról.

Carl Yankowski a Bear Stearns konferenciáján elmondta, hogy a Palm megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik és a jövőben a sikeresebb működés érdekében szoftverfejlesztő és hardvergyártó részlegét önálló egységekbe szervezné.

Bár a Palm közel 70 százalékos részesedésével egyértelműen uralja a kéziszámítógépek piacát, a cég eladásai és részvényárfolyama egyaránt áldozatul estek a csökkenő keresletnek és a felhalmozott készleteknek.

Ezek eredményeképpen olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy egy nagy tőkével és piaci tapasztalattal rendelkező hardvergyártó a Palm megvásárlását tervezi. A lehetséges vásárlók között felmerült az Apple és az IBM is.

A Palm nemrégiben több termékének is jelentősen csökkentette az árát, hogy túladjon felhalmozott készletein, később figyelmeztetett, hogy a negyedéves bevételei a tervezett szintnek csak a felét érik el.

a címlapról