Szerző: Barna József

2001. június 28. 17:37

Compaq: laptopból asztali PC

[ExtremeTech] A Compaq a Tech X NY kiállításon mutatta be evo termékcsaládjának legújabb hibrid darabját, mely bámulatosan tudja változtatni alakját. A Compaq Visioneering laptop ugyanis szempillantás alatt asztali számítógéppé változtatható. A készülékből kiemelhető a vezeték nélküli egér és billentyűzet, míg a 15 colos TFT kijelző néhány egyszerű mozdulattal asztali megjelenítővé alakítható.

Hasonló terméket korábban a kaliforniai PaceBlade jelentett be PaceBook néven. E terméknek a Compaq laptopjával szemben egyelőre számos előnye van, melyek közül kiemelendő, hogy az abban alkalmazott Silicon Motion Lynx grafikus chipkészlet képes a megjelenített kép hardveres elforgatására, mely révén álló (portrait) módban is használható a kijelző. Elképzelhető azonban, hogy a Compaq a Visioneering bejelentésével éppen a még újonc PaceBlade-nek kíván konkurenciát teremteni.

A Compaq új termékének megjelenési idejéről és várható fogyasztói áráról egyelőre nincsen információnk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról