eco@tech archívum - 2001 február

2001
február

0

Csődbe ment az eToys

2001. február 27. 12:02

[CNet] A tegnapi tőzsdezárás után közzétett nyilatkozatában az eToys közölte, hogy csődeljárást kezdeményez maga ellen és március 8-án bezárja a www.etoys.com címen található üzletét is.

0

Megtévesztő hirdetés miatt támadják a Microsoftot

2001. február 26. 18:05

[Bloomberg] A Szövetségi Kereskedelmi Bíróság (Federal Trade Commission) azzal vádolja a Microsoftot, hogy megtévesztő reklámmal népszerűsítette tavaly a Pocket PC operációs rendszerét a rivális Palm kárára. A kampány jelmondata Can Your Palm Do That?, azaz Képes a Palmod erre? volt.

0

Az Ericsson is szerepel a Tomb Raider filmben

2001. február 23. 14:09

[Ericsson] Az Ericsson számos úttörő mobilkommunikációs technológiáját mutatják be 2001-ben a Tomb Raider főhőse, Lara Croft túlélő-felszereléseként. A Paramount Pictures filmjében a cyber-hősnőt Angelina Jolie (Észvesztő, Tolvajtempó) alakítja.

0

A Iomega, nomen est omen, leszállította 1 milliomodik CD-RW meghajtóját

2001. február 22. 19:05

[Electic Tech] A Iomega Corporation 1999 augusztusában kezdte meg CD-újraírók forgalmazását, és - amint az tegnapi bejelentésükből kitűnik - az azóta eltelt mindössze 18 hónap alatt világszerte leszállított CD-RW meghajtóinak darabszáma elérte az 1 milliót. Ezzel a cég az Egyesült Államokban második helyre került a CD-RW eladások toplistáján.

0

Az Interactive Media Corp. 81 GB-os hordozható merevlemezzel rukkolt elő

2001. február 21. 22:54

[Electic Tech] Az Interactive Media Corp. tegnap jelentette be hazánkban még kevéssé ismert KanguruPortable névre hallgató külső merevlemezcsaládjának legnagyobb tárolókapacitású, 81 GB-os darabját. A külső adathordozó remek választás lehet azok számára, akik gyakran kényszerülnek nagy adattömegek szállítására, különböző típusú számítógépek közti adatcserére. Amint az a képen is látható, a merevlemez Firewire, CardBus/PCMCIA, USB és párhuzamos portokon keresztül egyaránt csatlakoztatható laptopokhoz, PC-khez vagy akár Macintoshokhoz is.

0

Az Ericsson küld a világon elsőként multimédia-üzenetet

2001. február 21. 18:40

[Ericsson] A franciaországi Cannes-ban tartandó GSM World Congress során az Ericsson bemutatja az üzenetküldés legújabb generációját. A bemutató GPRS hálózaton zajlik, és az Ericsson termináljaival, WAP Gateway-ével és más hálózati infrastruktúrájával üzemel.

0

Az Ericsson és az IBM egyesült erővel segíti a pénzügyi szolgáltatókat

2001. február 19. 12:07

[Ericsson] Az Ericsson és az IBM bejelentette, hogy együtt segítik a pénzügyi szolgáltatókat az olyan Mobil Internet szolgáltatások kidolgozásában, melyek jóval fejlettebbek a jelenleg elérhető fogyasztói szolgáltatásoknál, amilyen például a számlaegyenleg-lekérdezés. A két vállalat olyan nagy hozzáadott értéket képviselő, nagy volumenű pénzügyi szolgáltatásokat lehetővé tevő technológiákat fejleszt és implementál, mint a vagyonkezelés, számlaegyesítés, a mobil részvénykereskedés, vagy a fizetési figyelmeztetés.

0

Digitális mappa az IBM-től

2001. február 15. 16:31

Az IBM jövő hét keddtől vesz fel előrendelést ThinkPad TransNote számítógépére, ami igazság szerint egy digitális mappa.

0

Az Ericsson azonnali segítségnyújtása a legutóbbi földrengések után

2001. február 14. 13:34

[Ericsson] Az el salvadori és az indiai földrengés után az Ericsson az Ericsson Response program keretében nyújtott segítséget. Az Ericsson Response program egy olyan kezdeményezés, melynek során a vállalat globális és regionális kommunikációs-technológiai szakértelmét és erőforrásait mozgósítja a katasztrófák okozta emberi szenvedések enyhítése érdekében.

0

Az Amazon megnyitotta online szoftverboltját

2001. február 14. 01:37

[Upside Today] Annak ellenére, hogy az Amazon komoly veszteségeket volt kénytelen elszenvedni 2000 negyedik negyedévében, a cég kedden bejelentette, hogy tovább bővíti szolgáltatásainak körét. Amint az ismeretes, a kiadások racionalizálásának első lépéseként, a lesújtó pénzügyi eredmények nyilvánosságra hozatala után az Amazon megvált 1.300 alkalmazottjától, bezárta seattle-i és hollandiai ügyfélszolgálati irodáját, valamint a McDonough (GA, USA) városban található áruelosztó-központját. Egyes elemzők e hírekre reagálva úgy vélekedtek, hogy a cég következő lépése a korábbi szolgáltatások számának csökkentése lesz.

0

Már az AnandTech sem szent a hackereknek

2001. február 13. 17:38

[The Register] Ma az AnandTech oldalát törték fel és tették használhatatlanná azok a hackerek, akik nemrégiben a Gateway biztonsági rendszeréből űztek csúfot.

0

Áramszünet miatt állt a termelés a TSMC Fab 8-as gyárában

2001. február 12. 21:34

[TechWeb] A világ legnagyobb félvezetőgyártó cége, a TSMC, a hétvégén áramszünet miatt volt kénytelen szüneteltetni a termelést Fab 8-as gyárában. A tajvani állami áramszolgáltató vállalat (Taipower) ugyanis éppen karbantartási munkákat végzett a környéken, melynek során véletlenül elvágtak egy elektromos fővezetéket.

0

Egy provokatív könyv Edwin Black tollából: Az IBM és a holocaust

2001. február 11. 13:35

[The Register] Holnaptól kapható az Egyesült Államokban Edwin Black Az IBM és a holocaust című tényfeltáró kötete. A lengyel zsidó családból származó szerző indulatoktól sem mentes könyvében azt állítja, hogy évek során mintegy 20.000 oldalnyi dokumentumot bányászott elő európai levéltárakból, melyek azt látszanak alátámasztani, hogy az IBM saját fejlesztésű lyukkártya-technológiáját és lyukkártya-feldolgozó berendezéseit a Harmadik Birodalom rendelkezésére bocsátotta.

0

Megjelent a Netscape 6.01

2001. február 8. 20:05

[Filees!] Megjelent a népszerű, ám az utóbbi időben rossz bőrben lévő Netscape Communicator legújabb verziója, a 6.01. Az új böngésző jelenleg egyelőre csak Windows platformra telepíthető.

0

A Microsoft bejelentette, hogy e hónap végéig elérik a bűvös 1 milliós számot a Windows 2000 Server eladásaival

2001. február 8. 08:18

A cég már hónapok óta ígéri a forgalmi adatok közzétételét a Windows 2000 Server-re vonatkozóan, szerdán végül annyit elárult a szoftvergyártó óriás, hogy az 1 milliós határt február végén fogják elérni, azaz a szoftver tavaly február 17-i megjelenése után alig több, mint egy év kellett ehhez. A cég azonban továbbra sem nyilatkozik arról, hogy hogyan alakulnak az Active Directory-nek felhasználási adatai.

0

Önálló vállalattá szerveződhet az AOL Europe

2001. február 7. 14:34

[Techweb] A világ jelenlegi legnagyobb internetszolgáltatója az America Online (AOL) a piaci körülmények javulása esetén önálló vállalattá szervezné az AOL Europe divízióját - állítja az AOL International elnöke, Michael Lynton.

0

Transmeta chipeket gyárt majd a TSMC is

2001. február 7. 11:53

A Transmeta és a TSMC tegnapi megállapodása értelmében ezentúl nem az IBM lesz az egyetlen gyártója a Transmeta processzorainak.

0

Elérhető az S3 Graphics Inc. új weboldala

2001. február 6. 22:32

A 2001. január 10-én, a VIA Technologies Inc. és a SONICblue megállapodásának értelmében létrejött S3 Graphics Inc. elindította új weboldalát.

0

SoundMan Xtrusio DSR-100: új 4.1-es hangszórórendszer a Logitechtől

2001. február 5. 22:40

[Electic Tech] A Logitech ma jelentette be legújabb PC-khez szánt multimédia hangszórórendszerét, a SoundMan Xtrusio DSR-100-at. A 100 Watt teljesítményű 4.1-es hangfalszett egy alumínium ötvözetből készült mélynyomóból és négy szatellit hangszóróból áll. A feltehetően szépségdíjra igényt tartó rendszer (sajnos jelen pillanatban kép még nem áll rendelkezésre a termékről) négy analóg és digitális hangcsatorna, digitális PCM sztereó valamint analóg sztereó források kezelésére alkalmas.

0

Az ATi bemutatta Mobility Radeon videochipjét

2001. február 5. 18:11

A kanadai ATi a mai napon mutatta be a legújabb Mobility Radeon videochipjét, amely a tavasszal megjelent és azóta igen népszerűvé vált Radeon technológiai alapjait egyesíti az ATi mobil videochipek terén szerzett tapasztalataival.

0

A globális félvezetőpiac rekordévet zárt 2000-ben

2001. február 5. 13:50

A Semiconductor Industry Association (SIA) mai bejelentése szerint 2000 decemberben a félvezetőeladások 17,9 milliárd dollárt értek el, az egész éves szint pedig meghaladta a 204 milliárd dollárt, ezzel új ipari rekordot állítva fel.