:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 21. 10:56

A Yahoo Japan és a Softbank ADSL szolgáltatást indítanak be Japánban

[AsiaBizTech] Japán legnagyobb portálja, a Yahoo Japan bejelentette, hogy a cég és egyik anyavállalata, a Softbank hamarosan ADSL (asymmetrical digital subscriber line - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) szolgáltatást indítanak be Japánban. A Nippon Telegraph and Telephone (NTT) tavaly decemberben indította be ADSL szolgáltatását, most jelentős versenytárssal fognak szembenállni.

Japán jelentősen az USA, Dél-Korea és más országok mögött áll a nagy sebességű internet-hozzáférési szolgáltatások területén, a kritikusok szerint ennek egyik fő oka az NTT domináns pozíciója a telekommunikációs területen, no és a verseny hiánya.

A Nihon Keizai Shimbun napilap szerint a Yahoo Japan augusztustól kezdi el az ADSL szolgáltatást, havi fix 2000 jenes (kb. 4.700 Ft-os) áron. Ez kb. fele az NTT által szabott ADSL díjnak. Az NTT-nek 96 ezer előfizetője van.

Ez év végéig a Yahoo és a Softbankhez tartozó vállalatok 814 millió $-t fognak befektetni a főbb nagyvárosokban az ADSL alapozással kapcsolatban, jelentette a Nihon Keizai Shimbun.

A Yahoo Japan tulajdonosai a Softbank, a legnagyobb japán internet-befektető cég és az amerikai Yahoo.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.