Szerző: Vörös Péter

2001. június 11. 00:10

Az Informix részvényesei hozzájárultak az IBM-ügylethez

[CNET, Computerworld] Az április 24-én bejelentett megállapodás értelmében az Informix 1 milliárd $ készpénzért eladja az IBM-nek a cég adatbázis részlegét. A részvényesek pénteken ehhez adták hozzájárulásokat, valamint ahhoz, hogy a cég nevét megváltoztatják Ascential Software-re. A cég akkor kezdi meg e néven a működését, amikor befejeződik az adatbázis divízió eladása. A két cég véleménye szerint erre a harmadik negyedévben kerül sor.

Az ügylet nyolc hónapos spekulációk után jött létre és a célja az, hogy az IBM tovább erősödjön az adatbázis piacon vezető Oracle-lel szemben. Az IBM tervei szerint az Informix Software-t integrálják a Nagy Kék saját adatbázis részlegébe, és a továbbiakban az Informix termékeit az egységesített értékesítési csapat fogja eladni, bár a jövőbeni termékfejlesztések alapja továbbra is az IBM DB2 adatbázis szoftvere lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról