Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 15. 12:08

Októberben debütál az AOpen DVD+RW kombó meghajtója

HIRDETÉS

[AOpen] Az AOpen a Computex kiállításon mutatta be DVD+RW kombó meghajtóját, amelyet a harmadik negyedévben szándékozik piacra dobni.

Az AOpen DVD+RW drive nem csak a CD-R és CD-RW lemezeket képes írni, hanem a nagysűrűségű DVD+RW lemezeket is, amelyeknek a kapacitása 4,7 GByte. A meghajtó 2,5x sebességgel írja a DVD+RW lemezeket, 12x sebességgel írja a CD-ket, 10x sebességgel írja a CD-RW lemezeket, ezen felül 8x DVD- és 32x CD-olvasóként is használható.

Az újraírható DVD technoógiák (DVD+RW, DVD-RW és DVD-RAM) közül a DVD+RW tűnik a legésszerűbb választásnak. A Hewlett-Packard, Mitsubishi Chemical, Philips, Ricoh, Sony és a Yamaha által közösen fejlesztett technológia az egyetlen újraírható DVD formátum, amely maradéktalanul kompatibilis a már piacon levő DVD-lejátszókkal és DVD-ROM meghajtókkal. Piaci felmérések szerint ilyen eszközökből 2001 végére már 160 millió darab lesz a felhasználók tulajdonában.

A meghajtót JustLink technológiával is ellátták, amely lehetővé teszi, higy a puffer kiürülése esetén az írást folytatni lehessen, ezáltal nem vész kárba az értékes nyers lemez és az idő.

Az ATAPI felületű AOpen DVD+RW kombó meghajtó 2001 harmadik negyedévében kerül piacra, a hivatalos kereskedelmi megjelenés októberben várható.

a címlapról