:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 6. 15:28

Az Intel internetes beszédátviteli berendezések bevezetésére készül

[Mmd] Az Intel Corporation ma bejelentette, hogy szoftvereket, szilíciumkomponenseket és referenciaterveket tartalmazó, új kommunikációs termékekkel jelenik meg a piacon. A vállalat ezzel a lépéssel az internetes beszédátviteli rendszerek kialakítását támogató, gazdag termékpalettáját kívánja tovább bővíteni.

Az Intel Voice-over-Packet (VoP) technológiáját alkalmazó távközlési szolgáltatók alacsonyabb költségszint mellett tudnak a jelenleginél jóval sokrétűbb szolgáltatásokat - köztük fax-, adat- és beszédcélú alkalmazásokat - kínálni. Azok a szolgáltatók, amelyek dedikált vonalkapcsolt technológiára épülő, hagyományos beszédcélú hálózataikat az internetes adatátvitelnél alkalmazott, költségkímélőbb csomagkapcsolt rendszerré alakítják át, nem csupán rugalmasabb méretezhetőségre tesznek szert, hanem a távközlésben hagyományosan elvárt emelt szintű megbízhatóságot és szolgáltatási színvonalat is képesek garantálni.

Az Intel átfogó VoP termékcsaládja kifejezetten azokat a kommunikációs berendezéseket gyártó vállalatokat célozza, amelyek megbízható és nagy sűrűségű hálózati megoldásai a hagyományos összeköttetéseket - pl. a közcélú kapcsolt távbeszélő-hálózatok (PSTN) és a csomagkapcsolt hálózatok (pl. Gigabit Ethernet és IP-hálózatok) közötti T1/E1/J1 összeköttetéseket - támogatják.

A piacra lépési idő csökkentésében érdekelt ügyfelek így a VoP-megoldások széles skálájából választhatnak, legyen szó akár lapkáról, szoftverről, referenciatervről vagy alközpontról.

Mivel az Intel Internet Exchange architektúrára épülő VoP-komponensek lapka, alközpont illetve rendszer szinten programozhatók és méretezhetők, nagyfokú rugalmasságot kínálnak mind a szolgáltatások biztosítása, mind pedig a távközlési rendszer és az előfizetői kör bővítése terén, ami a berendezésszállítók és a távközlési szolgáltatók nyelvére lefordítva tartósan nyereséges működést jelent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.