:

Szerző: Barna József

2001. június 28. 21:34

GlobFX: rendereljünk egyszerűen!

[Email] A még igen ifjú, idén alapított francia GlobFX Technologies egy olyan programot dobott piacra GlobFX Composer néven, amely lehetővé teszi valós időben renderelt 3D-s prezentációk, slide show-k és animációk szerkesztését. Az alkalmazás számos előre definiált 2D-s és 3D-s effektussal segíti a tapasztalatlanabb felhasználókat. Elkészült művünkhöz MP3 vagy MIDI formátumban zenei aláfestést is keverhetünk.

Az így elkészült valós időben renderelt anyagokat elmenthetjük a GlobFX saját tömörített videoanyagaként, valamint AVI és önkicsomagoló exe formátumba. Ez utóbbi formátum kifejezetten hasznos akkor, ha ismerőseinket szeretnénk megörvendeztetni saját alkotásainkkal.


A GlobFX kezelőfelülete

Jelenleg a program az NVIDIA, az ATi Rage 128 Pro és Radeon chipes, valamint Matrox G200/4x0 videokártyákat támogatja. Kipróbálható verziója és az ingyenes GlobFX Player letölthető innen.

A Magic GlobFX-szel készült demó DivX formátumban is megtekinthető. Érdekessége a videofájlnak, hogy míg DivX tömörítéssel közel 8 Mbyte méretű, addig a GlobFX saját formátumában mindössze 667 Kbyte. Ez utóbbinak a lejátszásához azonban szükség van a GlobFX Playerre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.