Szerző: Barna József

2001. június 18. 19:20

Hazánkban is kapható a Panasonic multimédiás terminálja

[Mmd] A számítógépes ágazatban folytatódik a lapos LCD-monitorok térhódítása. A Panasonic most a T[tau] generációhoz tartozó TX-15TA1C multimédiás terminállal követi a trendet. Az új hordozható lapos képernyő nemcsak PC-hez, hanem TV-tunerhez és különféle audio/video-rendszerekhez is csatlakoztatható. A sokoldalú eszköz ideális például bemutatókhoz, mivel különféle technológiákkal tudja megjeleníteni a pompás képeket. A hagyományos LCD-monitorokkal ellentétben, a mesterséges intelligenciával vezérelt innovatív digitális technológia rendkívül élénk, éles és természetes képet ad. A lapos, könnyű TX-15TA1C jól illik minden környezetbe és könnyen hordozható.

A szabványos tartozékként adott TV-tunerrel a TX-15TA1C akár tévékészülékként is használható. A multimédiás terminált sokoldalú audio/video-képességekkel is felruházták. Akár eredeti formátumú DVD-jelek is betáplálhatók a készülékbe a videobemeneteken keresztül. Ez igen jó képminőséget és természetes színreprodukciót biztosít. Az elülső és hátsó videobemeneten kívül sok praktikus megoldás található a készüléken. Ezek megkönnyítik a hordozható LCD-televízió videofelvevőhöz, játékkonzolhoz vagy hasonló perifériákhoz való csatlakoztatását. A zenehallgatás élvezetét bass reflex hangszórók és surround hatás fokozzák. A készülék rendelkezik beépített teletext dekóderrel is.


Sem a hölgyek, sem a fiatalember nem jár a készülékhez...

A Digital Scan funkció részletes, vibrálásmentes képet ad. Ez a technológia kiküszöböli a nagykép- és sorvibrálásokat, amitől egyenletes és természetes lesz a mozgás. A kiemelkedő 500:1-es kontrasztarány miatt ragyogó a kép. A mesterséges intelligenciával vezérelt digitális technológia úgy optimalizálja a képet, hogy folyamatosan ellenőrzi a háttér fényerejét és a változó kontrasztú objektum videojelét, és ennek alapján villámgyorsan, valós időben végzi el a beállításokat. Az eredmény maximális fényerő és a hagyományos LCD-monitorokénál jóval nagyobb színmélység.

Az élénk színű hőmérséklet-háttérvilágítással és a Panasonic nemrégiben kifejlesztett kettős fényerősségjavító bevonatával (Dual Brightness Enhancement Film, DBEF) négyzetméterenként akár 300 kandela fényerő is elérhető. A monitor ezért jól megvilágított helyiségekben is világos, élénk, zavaró visszaverődésektől mentes képet ad.

A csatlakoztatott képforrástól függően a multimédiás terminál többek között videojátékra vagy filmre is beállítható. A képernyőkijelzés (On Screen Display, OSD) a TV-tunerrel vagy a távvezérlővel rendkívül egyszerűvé teszi a szín, hangerő, stb. közvetlen beállítását.

A 15 collos lapos képernyő képfelülete megfelel egy 17 collos katódsugárcsöves-képcsővének. A pixelsűrűség mindössze 0,297 mm. Ez igen realisztikus, 1024x768-as nagy XGA-felbontásnak megfelelő képet biztosít. A Panasonic által kifejlesztett egyedülálló pixelátalakító funkció bármilyen szöveg- és a sorszélesség-eltérést megszüntet.

A készülék a hozzáadott kábellel nagyon egyszerűen hozzácsatlakoztatható a számítógéphez, a TX-15TA1C ugyanis automatikusan átáll PC-üzemmódra. A Windows(r) 95/98-cal bevezetett plug & play szabvánnyal (VESA DDC1/2B) is kompatibilis. A TX-15TA1C 2001 májusától került forgalomba Magyarországon. A T[tau] generációhoz tartozó sokoldalú eszköz ajánlott bruttó fogyasztói ára 749.990 forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról