Szerző: Vörös Péter

2001. június 14. 10:21

A Lucent Technologies részvényárfolyama erősen visszaesett, miután a Standard & Poor's lejjebb vitte a cég besorolását

[Bloomberg, Wall Street Journal] Szerdán a Lucent Technologies részvényárfolyama 0,70$-ral (8,82%-kal) 7,24$-ra csökkent, mivel a Standard & Poor's lejjebb szállította a vállalat hitelminősítését 'BB+'-ról 'BBB-'-ra ['junk' (bóvli) szintre]. Egy évvel ezelőtt a cég részvényárfolyama még 56,12$ volt.

A Standard & Poor's azzal indokolta a döntést, hogy a vállalat alig tudja növelni forgalmát, csökkenteni költségeit és működési nyereséget elérni a telekommunikációs szektort érintő visszaesés miatt. A Standard & Poor's arra is hivatkozott, hogy jelentős bizonytalanságok vannak azt illetően, hogy a cég képes lesz-e helyrehozni üzletmenetét. A kötvénypiac számára nem nagy meglepetés a mostani hír, mivel már legalább fél éve várható volt a lépés.

Az alacsonyabb hitelminősítési szint azt jelenti, hogy a cég a jövőben csak drágábban juthat hitelekhez. A Lucent az első pénzügyi félévben 4 milliárd $-os veszteséget realizált. A cég részvényárfolyama 86%-kal csökkent az előző egy év alatt.

Mary Lou Ambrus, a Lucent szóvivője szerint a vállalat mindig tudatában volt annak, hogy az alacsonyabb kategóriába sorolás egy fennálló lehetőség, de a cég azt várja, hogy ennek nem lesz jelentős hatása a Lucent működésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról