Szerző: Vörös Péter

2001. június 28. 00:35

A Lucent és a Nortel 1-1 milliárd $-os szerződést kötöttek a Sprinttel

HIRDETÉS

[Bloomberg] A Lucent Technologies és a Nortel Networks szerdán bejelentették, hogy 1-1 milliárd $-os szerződést kötöttek a Sprinttel, a szerződések telekommunikációs berendezések szállítására vonatkoznak a Sprint mobiltelefonos szolgáltatásának bővítéséhez. A mostani bővítés révén nő a Sprint PCS hanghívás kapacitása és a cég elkezdheti a gyorsabb mobil Internet hozzáférést.

A Sprint PCS bejelentette, hogy a két gyártó fogja nyújtani a tervezést, az installálást és a projekt menedzsment szolgáltatásokat. A Kansas City (Missouri) központú Sprint PCS az év második felében fogja nyújtani az új, 1xRTT szabványú szolgáltatásokat. A Verizon Wireless (Amerika legnagyobb mobiltelefon szolgáltatója) márciusban kötött 5 milliárd $ értékű szerződést a Lucenttel hasonló mobiltelefon szolgáltatások nyújtásához.

James Kedersha, az Adams, Harkness & Hill egyik elemzője szerint fontos a mostani hír mindkét berendezés gyártó számára, mivel igencsak ínséges idők járnak legfőbb piacaikra. Ha a berendezéseket sikerül úgy eladni, hogy nyernek is rajtuk valamit, akkor egy lépést tesznek a felemelkedés felé a cégek.

A berendezések a Qualcomm chipjein és szabadalmain alapulnak, ez a cég hozta kereskedelmi forgalomba a CDMA (code-division multiple access) átviteli technológiát.

a címlapról