:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 21. 11:40

Sagem WA 3050: PDA és mobiltelefon Pocket PC alapokon

A francia Sagem hamarosan piacra dobja WA 3050 névre hallgató készülékét, amely személyi digitális asszisztens és GSM 900/1800 is egyben.

A Sagem WA 3050 lelke egy 206 MHz órajelű StrongARM processzor és 16 MByte bővíthető memória. A készüléket a Microsoft Pocket PC operációs rendszere működteti. A WA 3050-et 16 szürkeárnyalatot megjelenítő háttérvilágításos érintőképernyővel látták el, amelynek felbontása 240x320 pixel.

A készülékkel az érintőképernyőn keresztül tudunk utasításokat közölni, a feljegyzések és más dokumentumok elkészítéséhez pedig karakterfelismerő és kézírásfelismerő szoftver áll rendelkezésre.

A szokásos határidőnaplón és címregiszteren kívül a Sagem WA 3050 egész sor beépített alkalmazással rendelkezik. Az előre telepített programok között található a MS Pocket Word és Excel, Windows Media Player, Microsoft Reader, és a Microsoft Money.

Kommunikációs lehetőségeink szinte végtelenek. A Sagem PDA-telefonjával természetesen telefonálhatunk, de a Pocket Internet Expolrer segítségével böngészhetünk az Interneten, a gépben van WAP-böngésző, de küldhetünk akár faxot, SMS-t, és emailt is.

A kényelmi szolgáltatások között találhatjuk a hangrögzítőt, a kihangosítót, és a rezgő hívásjelzést. Kedvenc csengőhangjainkat WAV formátumban tölthetjük a készülékre.

A Sagem WA 3050 tudásához képest meglepően apró: a 130x80x16 mm méretű készülék lítium-polimer akkumulátorával együtt mindössze 198 grammot nyom. A készülék maximális készenléti ideje 300 óra, beszélgetési ideje 5 óra. Az akkumumlátor kímélése érdekében lehetőség van a telefon vagy a PDA rész egymástól független kikapcsolására is.

A Sagem WA 3050 PDA-telefonhoz USB-s bölcső, hálózati töltő, cerka, CD-ROM, sztereó headset, soros kábel és egy tok is tartozik. A készülék kereskedelmi megjelenése a nyár végén várható. Várható áráról és itthoni elérhetőségéről egyelőre nincs információnk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.