Szerző: Vörös Péter

2001. június 17. 14:26

Az Acer csoport csökkenti az Acer márkanév alatt forgalmazó részleg éves forgalom és nyereség kilátásait

[AsiaBizTech] Az Acer csoport mostani előrejelzései szerint 2001-ben az eredetileg tervezett 3,4 milliárd $-os forgalom helyett csak ennek 80-90%-át sikerül majd elérni, míg a korábbi 11 millió $-os nyereség tervet is csökkentik.

C.T. Wang, a részleg elnöke szerint a gyengébb teljesítmény főként annak tudható be, hogy lassul a világgazdaság és főként Észak- és Dél-Amerikában gyengébbek a vártnál az eredmények. Wang szerint a világgazdaság várhatóan a harmadik negyedév vége felé kezd el magához térni. A vállalatcsoport OEM részlegének növekvő megrendelései is erre utalnak.

Wang azt is elmondta, hogy az Acer márkanév alatt forgalmazó részleg kínai forgalma az idén kb. 294,44 millió $ lesz, szemben az előző év hasonló időszakában elért 117,64 millió $-ral. Kína továbbra is az egyik legfőbb piaca ennek a részlegnek.

A vállalatcsoport OEM részlege megrendeléseket kapott több PDA gyártótól, pl. a Casiótól. A csoport jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Palmtól jusson megrendelésekhez és annyit el is értek, hogy a Palm a céget kérte fel arra, hogy fejlessze ki a Palm kínai nyelvű operációs rendszerét, ez utóbbi a negyedik negyedévre várható. A csoport meg fogja jelentetni az Acer márkanevű PDA-kat, amelyek természetesen a Palm kínai nyelvű operációs rendszerét fogják használni.

Az Acer csoport június 8-án kötött megállapodást a Palmmal arról, hogy licencelik a Palm operációs rendszert. Ázsiában elsőként szerezte meg a cég a licencjogot, amely 2005-ig érvényes. A két cég együtt fog működni az ázsiai PDA piacon.

Tajvanban 78 ezer PDA kelt el tavaly. Az Institute for Information Industry (III) szerint idén 214 ezer PDA fog elkelni a szigetországban, míg a Weblink szerint az idén 300-400 ezer PDA-t fognak eladni. Az III szerint a PDA-k globális forgalma az idén 15-20 millió lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról