:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 28. 12:59

A Dataquest szerint 2005-re megtízszereződik a japán kábel TV-s internetezők száma

[Bloomberg] A Gartner Group Japan Dataquest részlege szerint 2005-ben a 46 millió japán háztartás 14%-ában lesz kábel TV-s internet-hozzáférés, szemben a tavaly év végi 1,4%-os szinttel. A Dataquest szerint az üvegszálas hálózatok és az ADSL (asymmetric digital subscriber line - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) technológia elterjedése jóval lassabb lesz a magas költségek és a verseny miatt.

Japánban olyan vezető vállalatok építenek ki nagy sebességű internetszolgáltatást, mint a Sony és a Softbank; a cél: online játékok, zene és mozik. A Softbank, a legnagyobb japán internetes befektető szerint Japánban a következő öt év alatt 40 millióra emelkedik a broadband felhasználó háztartások száma az idénre várható 1,5 millióról.

Április végén Japánban összesen 217 vállalat kínált kábel TV-s internet-hozzáférést, ez kétszer akkora, mint az egy évvel ezelőtti szám. A Gartner Group szerint 2005-ben a japán háztartások közel 5%-ában lesz DSL (digital subscriber line - digitális előfizetői vonal) Internet hozzáférés és 3,9%-ben használnak majd üvegszálas technológiát.

A japán kormány azt tervezi, hogy olyan hálózatokat fognak kiépíteni, amelyek révén 2006 márciusára 30 millió háztartásban lehet nagy sebességű internetszolgáltatást nyújtani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.