:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 5. 11:41

Csökkentek a tajvani chipsetgyártók májusi bevételei

[Digi Times] Az alaplap-eladások csökkenése nem volt éppen kedvező hatással a tajvani chipsetgyártók pénzügyi eredményeire. A VIA májusi bevételei 16 százalékot estek áprilishoz képest, a SiS pedig 26 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni. Ezzel szemben az ALi bevétele 28 százalékot emelkedett - ez főként néhány nem-PC chipkészletnek köszönhető.

A VIA májusban 2,7 milliárd NT$ (tajvani dollár) bevételt ért el, ami meghaladta az elemzők 2,5 milliárdos előrejelzéseit, ám ezzel együtt 16 százalékkal elmaradt az előző havi szinttől. A VIA január és május között 16,2 milliárd tajvani dollár bevételt ért el, ami az éves tervezett forgalom 36 százalékát teszi ki.

A SiS májusi bevéteée 812 millió tajvani dollár volt, ami alig marad el a 900-1000 millió dolláros piaci előrejelzéstől. Az év első öt hónapjában a SiS 4,3 milliárd NT$ bevételt ért el. A cég a SiS635 és SiS735 chipkészletek sikerétők várja a második negyedéves bevétel növekedését.

Az ALi a DDR alaplapi chipkészletek, DVD-lejátszó szervómotorvezérlő chipek és MPEG2 dekóder IC-k nagyvolumenű eladásai miatt 400 millió tajvani dolláros bevételre számít, ami jócskán felülmúlja az áprilisi szintet. Az ALi kiárusítja az Aladdin TNT2 chipkészleteit, és ezzel egyekszik a negyedév végére raktárkészleteit normális szintre hozni.

A júniusi előrejelzések kapcsán mindhárom vállalat elzárkózott a találgatásoktól, de valószínű további csökkenés várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.