Szerző: Vörös Péter

2001. június 25. 11:16

A Maxtor újabb 1500 alkalmazott elbocsátását tervezi

[CNET] A PC piac gyengülése további költségcsökkentésre kényszeríti a beszállítókat, a winchestergyártó Maxtor most 1500 fős (kb. 14%-os) létszámcsökkentést tervez. A cégnek kb. 10 500 alkalmazottja van és korábban már bejelentették, hogy 570 alkalmazottat el fognak bocsátani a Quantummal történt egyesülés kapcsán, amely április elején be is következett.

A cég szóvivője bejelentette, hogy a Maxtor további 7-800 állást szüntet meg az USA-ban a következő félév során a Quantum egyesüléssel kapcsolatban, ezenkívül pedig azonnali hatállyal elbocsátanak 700 alkalmazottat Szingapúrban a jelenlegi gazdasági helyzet miatt.

Mike Cannon, a cég elnök-vezérigazgatója egy közleményben elmondta, hogy "mivel a PC-piac kilátásai továbbra is gyengék és az év hátralévő részében sem lehet javulásra utaló jeleket találni, ezért úgy véljük, hogy fel kell gyorsítanunk a Quantummal történt egyesülés adta költségcsökkentési lehetőségeket és a gyártási létszámot a várható kereslet szintjéhez kell igazítanunk [...] A második negyedévben a vártnál gyengébb volt a kereslet a winchesterek iránt, és ez érinti készletszintünket és árazásunkat".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról