Szerző: Vörös Péter

2001. június 5. 11:56

Az áprilisi PC eladások közel az egy évvel ezelőtti szinten maradtak Japánban

A Nikkei Market Access piackutató cég legfrissebb felmérésének eredményei szerint a PC eladások áprilisban Japánban 18,9%-kal estek vissza a márciusi szinthez képest, míg az előző év hasonló időszakához képest 2,7% volt a visszaesés volumenben kifejezve. A január-áprilisi időszakban az idei év 3,1%-kal volt erősebb a tavalyinál (szintén volumenben mérve).

Az asztali PC-k eladásai 17,7%-kal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest és február szintre süllyedtek vissza, míg a laptop PC-k eladásai 12,7%-os növekedést mutattak 2000 áprilisához képest. Ennek eredményeként az összes PC eladási volumen csak kevéssel marad alatta a tavaly áprilisi szintnek. A január-áprilisi időszak összehasonlítása főként az idei év erős januárjának köszönhetően billent 2001. javára, többek között az áprilisi eredménynek "köszönhetően" a különbség 3,1%-ra csökkent.

A nyári PC modellek egyik fő újdonsága a Microsoft Office XP lesz, az előre installált verziók már a május 31-i debütáláskor megjelentek az új PC-ken. A nyári modellek bemutatása előtt a tavaszi változatok jelentős árcsökkenése várható, de ez eddig nem volt elegendő ahhoz, hogy a forgalom volumene emelkedjen. Úgy tűnik, hogy a csökkenő trend elkerülhetetlen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról