Szerző: Vörös Péter

2001. június 14. 10:20

A Microsoftnak nincs szándékában kábeltévé társaságot vásárolni

[Yahoo] Jon DeVaan, a Microsoft TV részlegének igazgatója elmondta, hogy a cégnek nem áll szándékában kábeltévé társaságot venni, dacára annak, hogy a vállalat tovább folytatja interaktív TV szoftverének elterjesztését.

Egyes megfigyelők szerint a Microsoft, amely az AT&T egyik legnagyobb részvényese meg kívánja vásárolni az AT&T Broadbandet, azt a kábeltévés divíziót, amelyet a következő másfél év alatt szeretne önállósítani az AT&T.

DeVaan a National Cable & Telecommunication Association Cable 2001 kiállításán erősítette meg azt, hogy "a Microsoft szoftver cég ... Nem fogunk kábeltévé társaságot vásárolni. Úgy véljük, hogy a broadband sikeressé válásával a szoftvereink értéke is nőni fog. Befektetéseinket pedig úgy fogjuk tervezni, hogy ez megtörténjen." Michael Armstrong, az AT&T elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott hétfőn, hogy az AT&T Broadband részleg nem eladó.

A Microsoft részvényárfolyama szerdán 1,39$-ral (1,93%-kal) 70,69$-ra esett vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról