Szerző: Vörös Péter

2001. június 5. 01:40

A Cypress Semiconductor profitfigyelmeztetést tett közzé

[Bloomberg] A Cypress Semiconductor (amelynek chipjeit főként telekommunikációs berendezésekben használják) hétfőn bejelentette, hogy második pénzügyi negyedéves forgalma 12-13%-kal a korábban várt érték alatt marad, így 175-175 millió $ lesz az előzetesen várt 200-210 millió $-ral szemben.

Az előző év hasonló időszakában a San Jose-i (Kalifornia) központú cég forgalma 300,8 millió $ volt, míg az első pénzügyi negyedévben 262 millió $. A cég immár részvényenként mindössze 0-2 centes nyereséget vár, a korábbi várakozás részvényenként 2 cent volt a First Call által reprezentált elemzők szerint.

A cég forgalmának nagyjából a felét adják a kiterjedt hálózatokban (Wide Area Network / WAN) ill. adattárolási hálózatokban használt chipek és ezek a szegmensek "gyakorlatilag halottak voltak" a jelenlegi negyedévben az alacsony kereslet és a magas készletszint miatt, mondta T.J. Rodgers, a cég elnök-vezérigazgatója. Rodgers szerint a WAN területen a növekedés leghamarabb 2002-ben várható.

A cég részvényárfolyama hétfőn 0,27$-ral (1,25%-kal) 21,87$-ra emelkedett, a befektetők ezek szerint már várták a profitfigyelmeztetést, ti. a Nasdaq 6,49 pontos emelkedése aligha jelentett elegendő támogatást a részvényárfolyam emelkedéséhez.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról