Szerző: Vörös Péter

2001. június 1. 22:00

A Handspring talán már októberben bemutatja a VisorPhone modult Japánban

[Bloomberg] A Palm operációs rendszert használó, Visor kéziszámítógépeket gyártó Handspring ma bejelentette, hogy Japánban az ősszel fogják bemutatni azt a modult, amelynek révén mobiltelefonként működik a kéziszámítógép. Az USA-ban és Európában már kapható és sikeres a VisorPhone nevű modul.

Machiko Fujishima, a Handspring japán leányvállalatának marketing igazgatója szerint Japán lesz a harmadik régió, ahol megjelenik ez az eszköz, talán már októberben. Fujishima kiemelte azt, hogy a cég sok hangsúlyt helyez a kommunikációs funkciókra. A Handspring elnöke, Donna Dubinsky is megerősítette azt, hogy a cég világszerte igyekszik megállapodásokat kötni a mobiltelefon szolgáltatókkal, mivel a cég fontosnak tartja a hagyományos PDA ill. a telefon funkciók kombinációját.

A modul ára várhatóan 10-15 ezer jen (25-38 ezer Ft) lesz és három különböző csatornán keresztül lesz kapható. A Handspring fogja a fogyasztóknak értékesíteni a modult, amelynek telefon kártyáját a Tokyo Telecommunications Network Co. fejlesztette ki. A TTNet és a Japan Communications Inc. foglalkozik majd a vállalati vevőkkel.

A tervek szerint a Handspring több, mint 100 ezer modult fog eladni az első évben a felkelő nap országában, ahol az eszköz neve Smartcom for Visor lesz, jelentette ki Fujishima. A cartridge révén a Visor felhasználói akár 32 kbps-os sebességgel böngészhetnek az Interneten.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról