:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 22. 05:11

Steve Ballmer: a Microsoftnak nincs "katasztrófa-terve" arra vonatkozóan, ha a cég feldarabolását rendeli el a bíróság

[Reuters, Yahoo] A csütörtöki The Washington Post jelentette, hogy Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója azt közölte, hogy a cégnek nincs semmiféle katasztrófa-terve arra az eshetőségre, ha a Legfelsőbb Bíróság úgy dönt, hogy feldarabolja a céget. A fellebbviteli bíróság a napokban dönt arról, hogy az alacsonyabb szintű bírósággal egyetértve a céget két vállalatra kell feldarabolni, mivel a Microsoft több antitröszt törvényt megszegett, vagy a cég ártatlan az ügyben. Akár így, akár úgy dönt a fellebbviteli bíróság, egyértelmű, hogy az alulmaradó fél a Legfelsőbb Bíróságra viszi az ügyet, így a végső ítéletet ez utóbbi fogja kimondani az ügyben.

Ballmer mostanában sűrűn találkozik magas rangú politikusokkal Washingtonban, és nem győzi hangsúlyozni azt, hogy "mi úgy véljük, hogy üzleti gyakorlatunk 100%-ig törvényes". Ballmer azt is tagadja, hogy a Microsoft monopólium lenne: "nem hiszem, hogy lenne erőnk a piacon az árak emelésére és az innováció leállítására".

Ballmer megvédte a Windows XP operációs rendszert is, amelyet október 25-én fog bemutatni a cég. Kritikusok megjegyezték azt, hogy a korábbi Microsoft operációs rendszerekhez hasonlóan versenyellenes termékről van szó, mivel számos olyan Microsoft terméket (pl. zene és videolejátszó) tartalmaz, amely illetéktelen előnyhöz juttatja a céget más szoftvergyártókkal szemben. Ehhez Ballmer annyit fűzött, hogy "üzletpolitikánk az, hogy csak azt adjuk hozzá az operációs rendszerhez, ami ésszerűnek tűnik".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.