Szerző: Vörös Péter

2001. június 16. 20:03

DM-1: az Olympus profi felhasználókra kihegyezett diktafon/MP3 lejátszója

[PRNewswire] Az Olympus America Inc. Consumer Products Group tegnap bejelentette a DM-1 nevű digitális diktafon/MP3 lejátszóját, amelyet kifejezetten profi felhasználóknak szán a cég. A készülékkel adott 64 MB-os SmartMedia kártyán 22 órányi diktafon felvételt illetve 1 órányi MP3 vagy WMA zenét lehet tárolni, de opcionálisan használhatunk 128 MB-os SmartMedia kártyát is (értelemszerűen kétszeres tárolás elérése érdekében).

A világon elsőként ebbe a készülékbe építik be az ún. WOW hangrendszert, amelyet az SRS Labs fejlesztett ki és amely a "hagyományos" MP3 lejátszókhoz képest sokkal tisztább mély hangzást, világosabb sztereó hangot ígér, és a felhasználó által szabadon definiálható 5-sávos hangszínszabályozót nyújt.

A DM-1-gyel három könyvtárba rendezve összesen 3x199 diktafon üzenet rögzíthető. Üzeneteket egyszerűen lehet a könyvtárak között mozgatni az ésszerű tárolás érdekében. Az átlagos diktafonokhoz hasonlóan 2 felvételi sebesség van, az SP és az LP (hosszabb felvételi idő). A készülék LCD kijelzője a profi diktafon felhasználást támogatja, mutatja a hátralévő felvételi időt, a napot és időt, a hang aktiválási üzemmódot (ez lehet kapcsolásra induló illetve hangra induló), a lejátszási sebességet és az elem töltöttségi szintjét.

A DM-1 az Olympus sok-sok díjat elnyerő digitális diktafonjainak (pl. DS-320, DS-150 és D1000) méltó utódja.

A DM-1 USB interfészen keresztül csatlakoztatható a PC-hez, a hangfájlok letöltése ezáltal gyors és egyszerű.

A készülék már e hónaptól kapható, az ajánlott kiskereskedelmi ár az USA-ban 349$, a várható utcai ár 299$. Tartozékok: 64 MB-os SmartMedia kártya, DSS diktafon fájl lejátszó szoftver, MusicMatch szoftver, USB kábel és sztereó fejhallgató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról