Szerző: Vörös Péter

2001. június 14. 00:34

A Samsung szerint a memóriaigényes Windows XP újraéleszti a DRAM eladásokat

[Computerworld] Ilung Kim, a Samsung Electronics memória-marketing alelnöke szerint a Microsoft Windows XP operációs rendszere fogja kisegíteni a memóriagyártókat, bár a hatás várhatóan a következő év második felében lesz majd igazán érezhető.

Az elmúlt negyedévekben sorra csökkentek a globális DRAM chip eladások, mivel lassult a PC kereslet. Az elemzők és a gyártók között nincs egyetértés azzal kapcsolatban, hogy mikorra várható a memóriachip piac helyreállása, mivel a gyártók szerint már sikerült elérni a mélypontot, de az elemzők nagy része szerint még nem állt meg a visszaesés.

Kim szerint a Windows XP megjelenése azért is lesz fontos a memória(chip)gyártók számára, mivel az új Microsoft operációs rendszer természetesen a korábbiaknál sokkal több memóriát igényel: minimum 128 MB RAM kell az XP-hez, de 256 MB RAM ajánlott az optimális működéshez. Ez pedig radikális különbség a Windows 95/98-hoz képest, amely kiválóan elketyeg 32/64 MB RAM-mal. Kim szerint a Windows XP hatása leghamarabb 2002 III. negyedévében lesz érezhető a memória piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról