Szerző: Vörös Péter

2001. június 19. 17:55

Az Ericsson bemutatta új, vezeték nélküli M2M (gép-gép) kommunikációt segítő GPRS modulját

[Ericsson] Az Ericsson ma mutatta be legújabb, kétsávos 900/1800 és 850/1900 GSM moduljait, melyek a GM47 és a GM48 GPRS technológián alapulnak.

A gépek közötti (M2M) kommunikáció GPRS-sel történő lebonyolításának legnagyobb előnye, hogy nagy mennyiségű adat továbbítása és a folyamatos kapcsolattartás is lehetővé válik. A GPRS hálózatok megjelenésével megnőtt az igény a GPRS modulokra is.

A modulokkal lehetővé válik a vezeték nélküli M2M kommunikáció. Ez a piac jelenleg igen gyors fejlődésen megy keresztül. Ez idáig az ilyen alkalmazások főleg SMS- és hangalapúak voltak. Az általános csomagkapcsolat szolgáltatás, azaz a GPRS megjelenése óriási üzleti lehetőségeket rejt magában. A GPRS főbb jellemzői: a folyamatos kapcsolattartás (always on), a továbbított adatmennyiség utáni számlázás, a nagymennyiségű adat gyors - akár 115kbps sebességet elérő - továbbítása.

Az M2M kommunikáció és a GPRS együtt kiállóan alkalmas a navigációs, mobil fizetési, riasztási, közlekedési, mobil irodai és más feladatok ellátására. Emellett alkalmas az üzleti alkalmazásokra, pl. e-mail, távoli LAN-hozzáférés, éppúgy, mint a szabadidős alkalmazásokra, a játékok vagy mozgóképek letöltésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról