Szerző: Vörös Péter

2001. június 22. 11:40

Az Eastman Kodak 2,4 millió $-t fektetett egy olyan cégbe, amely videokazettákat konvertál DVD-re és CD-re

HIRDETÉS

[CNET, Reuters] A San Jose (Kalifornia) központú YesVideo technológiája VHS vagy Hi-8 formátumról konvertál DVD-re vagy CD-re. A szolgáltatás jelenleg kiskereskedőkön vagy postán keresztül érhető el. A most bejelentett, 2,4 millió $-os befektetés révén a Kodak részvényekhez jut a magánvállalatban és megfigyelői státuszhoz jut a cég igazgatótanácsában.

A lépés része annak a Kodak stratégiának, hogy megpróbálják a vevőket arra rábírni, hogy minél több fényképet készítsenek, nyomtassanak és osszanak meg. E stratégia részeként vette meg nemrégen a Kodak az Ofoto nevű online fotó webhelyet.

A Kodak szerint egy kétórás videoszalagot két hét alatt tudnak átkonvertálni CD vagy DVD formátumra. Az elkészült csomag egy testre szabott tartóban érkezik meg a legfontosabb jelenetekkel a fedőlapon.

A DVD konvertálás után a felhasználók valós időben tudják lejátszani a felvételt DVD lejátszójukon. A CD konvertálás állóképek megtekintésére és elektronikus átvitelére használható. A Kodak szerint a DVD konvertálás szalagonként 70-90$-ba (20-26 ezer Ft-ba), míg a CD konverzió 30-40$-ba (8.600-11.500) kerül.

a címlapról