Szerző: Vörös Péter

2001. június 8. 08:01

Az Intel szerint az előrejelzéseknek megfelelően fog alakulni a mostani negyedév

[CNET, EB News] Az Intel tegnap bejelentette azt, hogy a június 30-án véget érő második pénzügyi negyedév a tervek szerint fog sikerülni, egész pontosan a tervezett sávok alsó/középső végén. A forgalom, a bruttó haszonrés és a kiadások a korábbi, április 17-i előrejelzéseknek megfelelően fognak alakulni, akkor a cég 6,2-6,8 milliárd $-os negyedéves forgalmat prognosztizált, most azt jelentette be a cég, hogy valamivel 6,5 milliárd $ alatt lesz a negyedéves forgalom.

A csütörtöki bejelentés előtt a First Call által reprezentált elemzők részvényenként 8-13 centes nyereséget (középérték: 11 cent) vártak és 6,29 milliárd $-os forgalmat.

Andy Bryant, a cég pénzügyi vezérigazgatója bejelentette, hogy nagyjából az áprilisi előrejelzéseknek megfelelően alakul a cég második pénzügyi negyedéve. A cég bejelentette, hogy továbbra is arra utaló jeleket látnak, hogy a mikroprocesszor piac helyreáll, a telekommunikációs üzletág viszont további gondokkal küszködik. A második félévre a cég a szezonalitásnak megfelelően erősebb eredményeket vár. Az előrejelzések többi része változatlan marad, ami jónak mondható, mivel a szakértők egy része rossz híreket várt az Inteltől.

Áprilisban a cég 49% körüli bruttó haszonrést várt, plusz-mínusz egy pár %, most megerősítették azt, hogy az előrejelzés alsó végén lesz ez a mutató.

Bryant elmondta, hogy a PC-processzor eladások jól alakultak a negyedév során és az iskolai szezon a hagyományoknak megfelelően erősnek ígérkezik. A legtöbb gyártó a következő 4-5 hétben kezdi megrendelni az iskolaszezonra szánt processzorokat, így egyelőre korai lenne egyértelmű sikerről beszélni e téren, tette hozzá Bryant. A flash memória eladások a tervezett szint körül alakultak.

A bejelentést a tőzsdei zárás után tette a cég, a csütörtöki nap folyamán 1,32$-ral (4,43%-kal) 31,14$-ra emelkedett a részvényárfolyam. Várhatóan ma további emelkedés lesz, mivel a tőzsdei zárás utáni kereskedelemben az árfolyam helyenként 33$-ra is emelkedett. Április 18-án, egy nappal azután, hogy a cég bejelentette, hogy csökken a forgalom előrejelzés, de éledezni kezd a PC piac, az Intel részvényárfolyama 20%-kal nőtt.

Az Intel július 17-én teszi közzé végleges negyedéves jelentését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.