Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 7. 12:49

A Handspring 100 dollárért beszámítja a régi kézigépeket

HIRDETÉS

A PC-piac árháborúja már a kézigépek piacára is betette a lábát. Nemrégiben a Palm jelentősen csökkentette egyes gépeinek az árát, most pedig a Handspring kínálja kedvezményesen új modelljét.

A Handspring most 100 dollárt ad a régi kéziszámítógéppéért azon vásárlóknak, akik 399 dollárért megveszik a cég csúcsmodelljét, a márciusban bemutatott Visor Edge-et. A becserélt gép lehet akár Handspring, akár más gyártmányú.


A Handspring Visor Edge

A Handspring lépése nem volt váratlan: a legnagyobb rivális Palm nemrég jelentősen csökkentette a Palm VIIx modell árát és komoly kedvezményeket ajánlott fel a szoftverfejlesztőknek, mindezt azért, hogy megszabaduljon a felhalmozott készletektől. A kiskereskedők is csökkenteték a Palm gépek árát.

A Handspring ezzel szemben csak kisebb árigazításokat hajtott végre és apró ajándékokkal próbálta elcsábítani a vevőket. A cég képviselője szerint a mostani akció lényege, hogy a régebbi PDA-tulajdonosokat rávegyék az embereket a csúcsminőségű Visor Edge megávásárlására. Brian Jacquet szóvivő elmondta, hogy természetesen nem hagyhatják figyelmen kívül a konkurrencia lépéseit sem.

A Handspring akciójában szinte minden létező kéziszámítógép részt vesz, a Palm OS, Windows CE, Pocket PC és Psion gépekkel kezdve a Sharp, Casio és más gyártók készülékén át egészen az ősöreg Apple Newton-ig.

a címlapról