Szerző: Vörös Péter

2001. június 5. 01:40

A Network Appliance júliusban költségcsökkentési célból egy hétig szünetelteti termelését

[Bloomberg] A NAS (network attached storage) tárolási eszközök piacát vezető Network Appliance júliusban egy hétre leáll a termeléssel, mivel a rendelések jelentősen a kapacitások alatt vannak. A tárolóeszközöket kizárólag a cég központjában, Sunnyvale-ben (Kalifornia) gyártják és tesztelik, jelentette be Adam Trunkey, a Network Appliance szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy a leállás a július 2-ával kezdődő héten lesz. A többi részleget (értékesítés, támogatás és szolgáltatás) nem érinti a leállás és az érintett dolgozók fizetést kapnak a leállásá idejére is.

A céget is jelentősen érinti az amerikai gazdaság lassulása, emiatt a vállalat kénytelen csökkenteni költségeit és készleteit, mivel a termékek iránti kereslet csökken. Május közepén a cég bejelentette, hogy a negyedik negyedéves nyeresége 98%-kal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest és az első negyedéves forgalom és nyereség előrejelzéseit is csökkentette a Network Appliance. Trunkey kijelentette, hogy a mostani lépés révén a már korábban közzétett költségcsökkentési intézkedések egyikét hajtja végre a vállalat.

Pénteken a Network Appliance részvényárfolyama 0,23$-ral (1,24%-kal) 18,83$-ra emelkedett, míg hétfőn 0,94$-ral (4,99%-kal) 17,89$-ra esett vissza. Az elmúlt 1 év alatt a cég részvényárfolyama 73%-kal esett vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról