Szerző: Vörös Péter

2001. június 18. 13:46

Az eBay a gazdasági nehézségek ellenére jól megy

HIRDETÉS

[Wall Street Journal] Meg Whitman, az eBay elnök-vezérigazgatója szerint a vállalat egyelőre lényegében semmit nem érez a gazdaság lassulásából, mi több úgy fogalmazott, hogy még egy esetleges recessziót is majdhogy nem gond nélkül vészelne át a cég.

Whitman elmondta, hogy az ügyfelek egyre inkább kevésbé luxuscikkeket is kezdenek kínálni eladásra, például számítógépeket és elektronikai termékeket - a vevők pedig enyhén használt cikkekhez igyekszenek jutni némi megtakarítással.

Az eBay az egyik legnagyobb lehetőséget a különféle gyűjtemények piacában látja. Whitman szerint az olyan gyűjteményeknek, mint az érmék vagy bélyegek mindössze 5%-a cserél gazdát online, így a hagyományos boltok nagy vetélytársat jelentenek.

Whitman azt is hozzá tette, hogy az online aukció piacon nem éreznek nyomást a kisebb, piaci résre specializálódó vetélytársak felől sem, dacára annak, hogy egyes megfigyelők erre utalnak az utóbbi időben. Egyes elemzők szerint egy kizárólag ékszerekre specializálódó aukciós hely jelentős részesedést szerezhetne meg az eBay-től. Whitman szerint az eBay minden kategóriában az első helyen áll, amelyben részt vesz.

A nemzetközi terjeszkedés nagy szerepet játszik a cég jövőjében, mivel a modulok könnyen lefordíthatók a különböző nyelvekre, mondta Whitman.

a címlapról