Szerző: Vörös Péter

2001. június 27. 17:01

A Microsoft és az NBC hivatalosan is egyesítették pénzügyi webhelyeiket

[CNET] A Microsoft és az NBC kedden hivatalosan is egyesítették pénzügyi webhelyeiket, a MoneyCentral.com-ot és a CNBC.com-ot, körülbelül két hónappal azután, hogy bejelentették az együttműködést. Az új webhely, a CNBC MoneyCentral az MSN része lesz, csatlakozva az olyan webhelyekhez, mint a Slate és a Hotmail.

A Microsoft a webhelyet a redmondi központból fogja működtetni, a szerkesztőség részben Redmondban, részben Fort Lee-ben (New Jersey) lesz, ez utóbbi a CNBC központja. A cégek bejelentették azt, hogy bizonyos számú elbocsátásokra sor fog kerülni az egyesülés eredményeként.

A Microsoftnak és a General Electric leányvállalat NBC-nek már van 50-50%-os együttműködése egymással, az MSNBC, a 6-éves kábel TV hírcsatorna és Web-hely.

Elemzők szerint az NBC azért is érdekelt a most bejelentett együttműködésben, mert a CNBC webhely nem volt olyan sikeres, mint azt várták, a Microsoft pedig azt szeretné, ha az MSN Web-helyeken a lehető legszélesebb körű és egyben legmélyebb tartalom kínálat lenne elérhető.

Az új webhelyen részvényárfolyamok, hírek és más, fogyasztóknak szánt pénzügyi információk lesznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról