Szerző: Vörös Péter

2001. június 20. 11:10

A Elpida Memory marketing igazgatója szerint történelmi mélyponton van az idén a DRAM kereslet növekedése

[AsiaBizTech] Hidemori Inukai, az Elpida Memory alelnöke és marketing igazgatója elmondta a Nikkei Microdevicesnek, hogy az idei DRAM bit-kapacitás növekedés lesz a legalacsonyabb érték valaha. Véleményét azzal támasztotta alá, hogy csökkent az olyan digitális eszközök kereslete, mint pl. a PC-k. Inukai szerint csökkent a kereslet az olyan, hálózattal kapcsolatos berendezéseké is, mint a routerek.

Inukai azt is elmondta, hogy annak érdekében, hogy az eladott DRAM kapacitás megnégyszereződjön három éves távlatban, ahhoz a bit-kapacitás igényeknek 160%-kal kell nőnie az egy évvel ezelőtti szinthez képest, egyébként az üzletág nem lesz nyereséges. Nem is olyan régen 200%-os volt a kereslet növekedése és 170-175% volt az átlagos szint, de soha nem esett 150% alá. Most lehetséges az, hogy az ütem 140% alá esik vissza, mivel egyéb eszközök iránt is alacsony a kereslet.

A bit-kapacitás növekedés: a fogalom kb. annyit fed, hogy a vizsgált időszakban mennyivel nagyobb a kapacitása (bit) az összes eladott modulnak az előző, viszonyítás alapját képező időszakhoz képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról