Szerző: Vörös Péter

2001. június 27. 11:43

A 3Com negyedik negyedéves vesztesége 518 millió $ lett

[CNET, Reuters] A hálózati berendezéseket gyártó 3Com kedden bejelentette, hogy nettó vesztesége 518 millió $-ra nőtt a negyedik negyedévben és a cég szerint nem valószínű, hogy az iparág egyhamar fellendülésnek indulna.

A 3Com nettó nyeresége 518 millió $ (részvényenként 1,52$) volt, szemben az előző év hasonló időszakában elért 147 millió $-os (részvényenként 42 centes) veszteséggel. A Wall Street előzetes várakozásainak nagyjából megfelelt az eredmény.

A cég negyedéves forgalma 468 millió $-ra csökkent a tavalyi hasonló időszakban elért 764 millió $-ról, az elért szint megfelelt a cég által előrejelzett forgalomnak. A 3Com június 7-én tett közzé profitfigyelmeztetést a negyedik pénzügyi negyedévvel kapcsolatban, akkor 450-475 millió $-os forgalmat jeleztek elő a korábbi, 550-600 millió $-os várakozásokkal szemben.

A 3Com jelentős átszervezéseken esett át az utóbbi években. A cég önállósította a Palm kéziszámítógép gyártó céget és abbahagyta egyes fogyasztói készülékek ill. a broadband Internet berendezések gyártását. Az év elején jelentős elbocsátásokat is bejelentetett a cég.

A 3Com nehézségei hasonlóak a többi telekommunikációs berendezés gyártókéhoz: a telekommunikációs vállalatok és az Internet szolgáltatók erőteljesen csökkentették kiadásaikat, egyes szolgáltatók be is dobták a törülközőt, másoknál jelentős költségcsökkentési lépéseket határoztak el, ez komoly hatással volt egyebek között a Cisco Systemsre, a Lucent Technologiesre, a Nortel Networksre és a 3Comra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról