Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 8. 16:07

A Pannon GSM adókörzet-információi már a Balaton körül is elérhetők

[Pannon GSM] Tavasszal a Pannon GSM a megyeszékhelyeken és Budapesten bevezette ingyenes adókörzet információ szolgáltatását, melynek segítségével a mobiltelefonok kijelzőjén megjelenik az adott régió, város vagy éppen metróállomás neve, ahol a telefon tulajdonosa éppen tartózkodik. A Pannon GSM nyári meglepetése: júniustól a Balaton is bekapcsolódik a rendszerbe.

A szolgáltatás segítségével a mobil készülékek kijelzőin az operátornév vagy logo mellett a "Balaton" felirat fog megjelenni, a nagyobb településeken pedig azok nevei. A magyar tengernél nyaraló előfizetőknek és az itt roamingoló turistáknak már nem fog gondot okozni, hogy a némely helyen "egymásba érő" balatoni városok közül melyikében járnak.

Segítség ez az eltévedt autósoknak vagy a távolsági buszon, vonaton elszenderedett utasoknak. A szolgáltatás ugyan nem helyettesíti a térképet vagy iránytűt, de hasznos támpontot nyújthat a tájékozódáshoz. Mivel ezt a lehetőséget közvetlenül a készülékek menüjében lehet ki-, illetve bekapcsolni, a telefon használója dönti el, igénybe kívánja-e venni, a plusz információért pedig nem kell külön díjat fizetni.

Suba János a Pannon GSM sajtószóvivője elmondta, hogy a cég ezt a szolgáltatását a fokozott érdeklődés ellenére sem tervezi kereskedelmi céllal értékesíteni, azaz a 12 karakternyi felületet pl. helyi rádiók, vagy akár helyi vonzáskörzettel rendelkező bevásárlóközpontok számára reklámhordozóként bérbeadni.

A cellainfót a helyiségnév kijelzésétől eltérő céllal csak speciális eseményeken használják, ilyen lesz a Balatonfüred és Tihany közötti Pannon GSM Öbölátúszás, illetve Budapesten a Hajógyári szigeten hagyományosan megrendezésre kerülő Pepsi Sziget fesztivál, ahol az esemény jól behatárolható körzetében minden arravetődő pannonos készülékén az esemény neve jelenik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról