Szerző: Vörös Péter

2001. június 5. 11:56

IBM: szerver-ügylet Hongkongban

Az IBM pénteken bejelentette, hogy megállapodást kötött a hongkongi kormánnyal olyan kormányzati szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyekhez az állampolgárok Interneten keresztül férhetnek majd hozzá. A 2-éves megállapodás értelmében az IBM unixos rendszereket szállít a hongkongi kormányzat számára, beleértve az eServer Unix gépeket és a Shark tárolási eszközöket. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A városállam polgárai egyebek között olyan szolgáltatásokat fognak tudni lebonyolítani az Interneten keresztül, mint vízum-jelentkezés és az adó dokumentumok feldolgozása.

Az IBM szerint jelentős győzelemről van szó az olyan riválisokkal szemben, mint a Sun és az EMC. A Dataquest egy friss felmérése szerint az USA szerver piaca az első negyedévben 2%-kal csökkent, főként a gyengülő gazdaság eredményeként. Ennek ellenére a Sun és a Dell kétszámjegyű növekedést produkált, míg a Nagy Kék forgalma nagyjából változatlan maradt az USA-ban.

Bár a Sun a Unix piacon megőrizte vezető helyét a Dataquest felmérése alapján, a cég mégis jelentős nehézségekkel küzd, amit több profitfigyelmeztetés, csökkenő forgalom és több vezető eltávozása is jelez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról