Szerző: Vörös Péter

2001. június 12. 09:08

A Compaq pénzügyi vezérigazgatója szerint a második negyedéves iPaq Pocket PC eladások 80%-kal növekednek

[Bloomberg] Dacára annak, hogy a rivális kéziszámítógépgyártók lassuló kereslettel kénytelenek szembesülni, a Compaq, úgy tűnik, még mindig nem tud eleget gyártani a iPaq Pocket PC-ből. Jeff Clarke, a cég pénzügyi vezérigazgatója szerint a tavalyi második negyedéves 278 ezer eladott iPaq-kal szemben az idén 450-500 ezer kéziszámítógépet fog eladni a Compaq.

A Handspring múlt csütörtökön jelentett be azt, hogy a negyedik pénzügyi negyedévben az előrejelzések kb. felét fogják tudni elérni, a Palm pedig még májusban jelentett be hasonlóan rossz híreket. A Handspring áprilisban 130 millió $-os forgalmat jelzett előre a június 30-án véget érő negyedévben, ezt szállították le 60-65 millió $-ra. A Palm a májusban véget ért negyedévben várhatóan 140-160 millió $-os forgalmat ért el a tervezett 300-315 millió $ helyett.

Clarke szerint a Compaq azért is próbál egyre több figyelmet fordítani a kéziszámítógép piacra, mert ez jóval nyereségesebb, mint a PC üzletág. Clarke azt is elmondta, hogy az iPaq Pocket PC sikerei mögött az is áll, hogy a képernyőt könnyebb elolvasni és a készülék könnyebben igazítható a felhasználók igényeihez. Természetesen az is további előny, hogy a Microsoft szoftverekkel való kapcsolódást alapból nyújta az operációs rendszer (ld. Office programok, Outlook).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról