:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 12. 09:08

Amperion: webhozzáférés középfeszültségű vezetékeken

[Wall Street Journal] A cég alapítói: a Cisco Systems, a világ legnagyobb hálózati-berendezés gyártója, az American Electric Power, Columbusbeli (Ohio) áramszolgáltató és a Saratoga (Kalifornia) ill. Pittsburgh-i központú Redleaf Group nevű technológiai/üzemeltető cég. Az újdonsült cég, az Amperion célja az, hogy középfeszültségű vezetékeken keresztül nyújtson nagy sebességű internethozzáférést lakásokhoz és vállalatokhoz. Az Amperion központja Chelmsfordban (Massachusetts) van, a három cég adta össze az induláshoz szükséges 12,5 millió $-t, az alkalmazottakat és a technológiai segítséget.

Bár számos vállalat tekinti az alacsony feszültségű vezetékeket a gyors internetcsatlakozás egyik lehetséges útjának, a középfeszültségű vezetékek (amelyek általában városokon vezetnek keresztül) e célra való felhasználása viszonylag újnak tekinthető. Az Amperion szerint a szolgáltatás révén jobban be lehet hatolni a vidéki területekre, ahol egy sor okból fakadóan limitált a gyors internethozzáférés. Például az ügyfeleknek viszonylag közel kell lenniük a telefontársaság központi irodájához, ha DSL (digital subscriber line - digitális előfizetői vonal) hozzáférést szeretnének.

Az Amperion szerint a cég megoldása együtt fog működni azokkal a cégekkel, amelyek kábel TV, DSL vagy drótnélküli szolgáltatást nyújtanak. A cég elmondta, hogy a teszt termék ez év végére várható, míg a tömeges méretű szolgáltatás 1 éven belül a piacon lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.