Szerző: Vörös Péter

2001. június 18. 20:08

A JDS Uniphase részvényárfolyama közel 10%-kal esett vissza a csütörtöki profitfigyelmeztetés hatására

[Bloomberg] A JDS Uniphase, a világ legnagyobb üvegszálas berendezés alkatrész gyártó cége csütörtökön profitfigyelmeztetést tett közzé, mivel csökken a kereslet a telekommunikációs berendezések iránt. Ennek hatására a cég részvényárfolyama pénteken 1,37$-ral (9,92%-kal) 12,44$-ra csökkent. Egy évvel ezelőtt a részvényárfolyam 120,69$ (!!) volt.

A San Jose (Kalifornia) központú cég csütörtöki bejelentésének egyik legfontosabb pontja az volt, hogy a június 30-án záruló pénzügyi negyedévben a cég 600 millió $-os forgalmat fog lebonyolítani, szemben a várakozások szerinti 700 millió $-ral.

Chris Umiastowski, a Yorkton Securities egyik elemzője szerint senki nem várt ilyen nagyságrendű korrekciót. "Ennek ellenére továbbra is igaz az, hogy egy nagyszerű cégről van szó, amely az iparág legjobb termékeit gyártja. A kérdés már csak az, hogy mikor fog újra emelkedni a kereslet."

A Nortel Networks és más telekommunikációs berendezés gyártók kevesebb alkatrészt rendelnek az olyan beszállítóktól, mint a JDS és a Corning. A költségek csökkenése érdekében a JDS állásokat szüntet meg, leáll bizonyos termékek gyártásával és összevonja egységeinek egy részét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról