Szerző: Vörös Péter

2001. június 7. 05:10

A Toshiba Thaiföldre helyezi át a PC-kbe szánt CRT képcsövek termelését

[CNET] A Toshiba azt tervezi, hogy februárig abbahagyják a PC-kbe szánt, hagyományos CRT (cathode-ray tube) képcsővek gyártást a felkelő nap országában és Thaiföldre helyezik át a termelést. A döntés mögött az áll, hogy árban jóval versenyképesebb módon lehet termelni a feltörekvő dél-kelet-ázsiai országban. A cég szóvivője elmondta, hogy a Toshiba éves CRT forgalma 503,5 millió $ volt, de az üzletág az 1998-1999-es pénzügyi év óta veszteséges.

A Toshiba CRT gyártása a már meglévő thaiföldi leányvállalatba lesz integrálva. A CRT termelés az amerikai részlegből is ide fog költözni. A Toshiba japán gyára jelenleg havonta 400 ezer CRT-t gyárt PC-khez, míg az USA gyár 150 ezret, a thaiföldi egység 300 ezret.

A japán gyár ezentúl lapos kijelzőket, digitális kamerákat és TV-kbe szánt CRT-ket fog gyártani, mondta a cég szóvivője.

A márciusban zárult pénzügyi évben a cég 6,7 millió CRT-t gyártott PC-khez. A thaiföldi egység termelése ehhez képest kb. 5,6 millióra fog csökkenni a 2002-2003-as pénzügyi évben, mivel a globális kereslet egyre inkább eltolódik a laposkijelzők felé.

A PC-kben használt CRT-k piacának 60%-a van dél-koreai és tajvani kézben.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 10:30

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!