Szerző: Vörös Péter

2001. június 7. 08:07

A Caldera a vártnál nagyobb veszteséggel zárta a legutóbbi negyedévét

HIRDETÉS

[CNET] A Linux szoftvereket gyártó Caldera International szerdán az elemzők által vártnál nagyobb negyedéves veszteséget jelentett be. Az április 30-án zárult második pénzügyi negyedévben a cég nettó vesztesége 11,7 millió $ (részvényenként 29 cent) volt, a Wall Street-i elemzők várakozása részvényenként 23 cent volt. A veszteségben az olyan egyszeri költségek is benne voltak, mint a 4,3 millió $-os befektetésekkel kapcsolatos veszteségek.

Az előző év hasonló időszakban a cég részvényenként 32 centet veszített, míg az idei első negyedévben részvényenként 25 centes volt a veszteség. A forgalom 17%-kal 1,6 millió $-ra nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Áprilisban a cég 32 alkalmazottól (az összes létszám 17%-ától) megvált a Santa Cruz Operations (SCO) Unix részlege akvizíciójának előestéjén. Az SCO felvásárlás része a Caldera azon stratégiájának, hogy a cég egyaránt nyújt szerver szoftver megoldásokat az olcsó Linux szerverektől a csúcskategóriájú Unix szerverekig.

A harmadik pénzügyi negyedévre a cég 14-15 millió $-os veszteségre számít, ebben benne van az SCO akvizícióval kapcsolatos 1,5-2 millió $-os átszervezési költség is.

A Caldera részvényárfolyama szerdán 0,10$-ral (5,41%-kal) 1,75$-ra esett vissza. A cég tavaly márciusban lett bevezetve a tőzsdére 14 $-os részvényenkénti áron, manapság a cég részvényárfolyama 2$ alatt van.

a címlapról