:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 12. 09:08

RealNetworks-Cisco együttműködés

[CNET, Wall Street Journal] A RealNetworks hétfőn jelentette be, hogy megállapodást kötött a Cisco Systems-szel azzal kapcsolatban, hogy a RealSystem iQ audió és videó műsorszórási technológiáját építik be a Cisco tartalom hálózati termékcsaládjába. Az ügylet részeként a Cisco a RealSystem Server 8 és a RealSystem Proxy 8 alkalmazásokat fogja hozzáadni a hálózati termékeihez, és az ügyfeleinek értékesíteni fogja a RealSystem iQ alkalmazásokat, beleértve a RealSystem Server Intranet termékeket.

A RealSystem iQ termékcsalád olyan szoftvereket tartalmaz, amelyek audio- ill. videofájlokat közvetítenek az interneten keresztül olyan ügyfeleknek, mint pl. internetszolgáltatók vagy kiterjedt hálózatokkal rendelkező nagyvállalatok.

Ezenkívül a RealNetworks és a Cisco együttesen fogják értékesíteni a streaming szoftvereiket ISP-knek és hálózati szolgáltatóknak. Mike Volpi, a Cisco stratégiai igazgatója szerint a "mai Internet és a vállalati intranetek messze túlnőttek az egyszerű szövegeken és a médiák gazdag világát jelentik, ez pedig új megközelítést igényel a hálózati architektúrák terén". Volpi hozzátette azt is, hogy "ezzel a stratégiai megállapodással a két cég segíti a digitális médiát használó internetes üzleti alkalmazások következő generációjának kifejlesztését". A Cisco a RealNetworks bevételeinek egy részét fogja kapni viszonzásképpen, bár a cégek nem tették közzé a megállapodás részleteit.

A RealNetworks abban reménykedik, hogy értékesíteni tudja majd közvetítő (streaming) technológiáit nagyvállalatoknak, amelyek ezt pl. képzéshez és továbbképzéshez, ügyfélszolgálathoz és más funkciókhoz tudják használni. Ezenkívül a cég abban is bízik, hogy olyan havi díjazású szolgáltatásokat is tudnak nyújtani a fogyasztóknak, mint sport videoklipek vagy más tartalmi szolgáltatások.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.