Szerző: Vörös Péter

2001. június 12. 15:40

3G mobiltelefonok nemsokára Európában is - a Panasonic életre kelti a mobiltelefonok harmadik generációját

[Mmd] A Panasonic új korszakot nyit a mobil távközlésben. A cég már 2002 első negyedévében megjelenteti a harmadik generációs (3G) mobiltelefonokat az európai piacon. Az UMTS-technológián alapuló új mobilok kompatibilisek lesznek a jelenlegi GSM és GPRS szabványokkal. A 3G mobilokat 2001 nyár elején hozzák forgalomba Japánban, és az ottani tapasztalatok alapján igazítják hozzá az Európai követelményekhez. A cég 3G állomásokat is kialakít, és Japánban már megkezdte BTS-berendezéseinek szállítását.

A mobiltelefonok gyártásában kiemelkedő szerepet játszó Panasonic máris rengeteg tapasztalatot szerzett a 3G technológiában. Már a nyolcvanas években foglalkozott a W-CDMA technológia alapjaival, és a Rádióipari Üzleti Szövetség (Association of Radio Industries and Business, ARIB) tagjaként sokat tett a specifikáció szabványosításáért.

A Panasonic több operátorral is folytat együttműködést, hogy időben befejezhesse a 3G termékek fejlesztési szakaszait és a helyszíni próbákat. A cég a hálózati infrastruktúra legfontosabb szállítóival együtt kompatibilitási teszteket is végez. Ennek célja, hogy a 3G mobiltelefonok jól működjenek a későbbi hálózatokban.

A Panasonic tökéletesen felkészült a multimédiás és hálózatos korszakra. A Matsushita csoporton belül sokan foglalkoznak a 3G termékek kutatásával és fejlesztésével. A Panasonic azért annyira jártas a 3G technológiában, mert jól tudja felhasználni a vállalatcsoport különféle alaptechnológiákban szerzett sokrétű tapasztalatát - például az audio / videotömörítésben, a zeneátvitelben és sok egyéb téren, így a mikrofonok, az elemek, az LC-képernyők és a félvezetők terén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról