Szerző: Vörös Péter

2001. június 27. 19:02

A Legend éves nyeresége a várakozásokat is meghaladó ütemben, 79%-kal nőtt

[Bloomberg] A Legend Holdings Ltd.-nek, Kína legnagyobb PC gyártójának éves nyeresége 79%-kal, forgalma 56%-kal nőtt, mindkét eredmény meghaladta az elemzők előrejelzéseit. A március 31-ével zárult pénzügyi évben a cég 860 millió hongkongi (HK)$-os (részvényenként 11,5 HK centes) nyereséget (110 millió $) ért el, szemben az egy évvel korábbi 480,9 millió HK$-os (részvényenként 6,8 HK centes). A Bloomberg News által megkérdezett elemzők kilátásainak átlaga 822,8 millió HK$ volt.

Adrian Fu, az Investec Asset Management menedzsere szerint "a vártnál jobbak a mostani eredmények. A kérdés az, hogy vajon tudja-e tartani a lendületet a cég". Elemzők egyetértenek abban, hogy a belföldi ill. külföldi verseny nőni fog, miután Kína belép a Világkereskedelmi Szervezetbe. Befektetők aggódnak azzal kapcsolatban, hogy a cég vajon meg tudja-e őrizni a belföldi piaci részesedését. Az International Data Corp. piackutató cég szerint a Legend kezében volt a kínai PC piac 30%-a.

A cég éves forgalma 3,48 milliárd $-ra nőtt, összesen 2,6 millió PC-t adott el, túlhaladva saját, 2,5 milliós előrejelzésüket. A 2002. március 31-én záruló pénzügyi évben a cég 4 millió PC-t kíván eladni.

A Legend is komolyan veszi a PC-s vetélytársakat és már ma igen komolyan foglalkoznak a nem-PC-s területekkel, mint a jövendő fontos bevételi forrásával. E hónap elején a cég közös vállalatot hozott létre az AOL Time Warner-rel, a világ legnagyobb média vállalatával ahhoz, hogy Web hozzáférést nyújtsanak Kínában.

Szeptemberben a cég elkezdi notebookjainak árusítását Európában, ettől a lépéstől azt várja a cég, hogy nemzetközi márkát alakít ki.

A Legend ezenkívül tárgyalásokat folytat a mobiltelefonokat gyártó Shenzhen Kejian csoporttal is közös vállalat felállításáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról