:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 13. 00:24

A mobiltelefon-eladások továbbra is erősek Kínában

[EB News] Az Elexpo Comm 2001 kiállítás résztvevői szerint az idén továbbra is 25-30%-kal fog nőni a mobiltelefonok forgalma a világ legnépesebb országában. Mi több, a kínai és a külföldi mobiltelefon-gyártók szerint úgy néz ki, hogy a növekedési arány még növekedhet is az idén. Általánosnak vehető a senzeni központú Kejian Corp. helyzete, amely az idén 33%-os forgalomnövekedésre számít, s így közel 1 millió mobiltelefon eladását reméli a cég.

A Nokia, az Ericsson, a Siemens és a Kyocera egyöntetűen megerősítették azt, hogy a kínai piacon továbbra is erős a forgalomnövekedés. Ez éles ellentétben van a világ nagy részében tapasztalható gyengülő eladásokkal, amit részben a gazdasági lassulás, részben a piacok telített volta idéz elő.

A máshol felhalmozódó készletek egy részét a gyártók a kínai piacon próbálják eladni, emiatt még a növekvő piacon is jelentős árversennyel számolnak a gyártók. A kínai mobiltelefon-gyártók egy része immár külföldi segítség nélkül is megállja a helyét és nyereségesen működik az erős verseny ellenére. A Kejian korábban a Samsung Electronics partnere volt, de az együttműködés véget ért, és a cég az összes termékét önállóan gyártja.

Az Ericsson gyorsan nyomul a 2,5G GPRS mobiltelefonok és bázisállomások terén. Kezdetben a 2,5G hardvereket Svédországból szállítják. A Panda Electronics, amely a kínai piacra szerel össze Ericsson GSM telefonokat, később lehet, hogy gyárt majd 2,5G GPRS mobiltelefonokat is, egyelőre azonban elzárkóztak az erre vonatkozó kérdés elől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.