eco@tech archívum - 2001 augusztus

2001
augusztus

0

Újabb Creative hangszórókészletek várhatóak

2001. augusztus 31. 22:18

A 3DnHardware Sound Blaster Audigy körképében nem csak az Audigy chip szinte teljes technikai specifikációit találhatjuk meg, hanem egy-egy képet két új, még be nem jelentett Creative hangszórókészletről.

0

Megjelent az ActiveSync 3.5-ös verziója

2001. augusztus 31. 14:06

A Microsoft kiadta a Windows CE alapú kéziszámítógépek szinkronizációjához szükséges szoftver, az ActiveSync legújabb változatát, amely a 3.5 verziószámpst viseli.

0

Új hangszórókészlet a játékosok számára: FourPoint Surround FPS1600

2001. augusztus 31. 02:37

A Creative által bejelentett Cambridge SoundWorks FourPointSurround FPS1600 modell nem sokban különbözik elődjétől, az 1500-as modelltől. Teljesítményadatai egy az egyben ugyanazok, egyedül a külső változott: a játékosok számára ajánlott 4.1-es rendszer nagyobb testvéreihez hasonlóan fekete színt, és szögletesebb formákat kapott.

0

A Compaq, az OTP és az Axelero új akciót indít a számítógép és az internet elterjesztése érdekében

2001. augusztus 30. 16:05

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. az 1999-ben lezajlott, a maga nemében úttörőnek számító InternetPC akció, és a 2000-ben megvalósult CsaládiNet-PC akció tapasztalatait felhasználva 2001. szeptember 3-tól az OTP Bank Rt-vel és az Axeleróval közösen hirdet meg országos méretű kampányt a számítógép, az internet és az elektronikus banki szolgáltatások használatának további terjesztése érdekében.

0

TV-műsorral jelentkezik a legnagyobb internetes aukciós site, az eBay

2001. augusztus 30. 14:34

[CNET] A legnagyobb internetes aukciós site, az eBay megállapodott a Columbia TriStar Televisionnel egy tévésorozat készítéséről. A 2002 őszén bemutatásra kerülő sorozat az eBay-en keresztül értékesített tárgyakról és azok történetéről szól majd.

0

Mafiaboy, a 17 éves kanadai hacker, egy éves börtönbüntetést is kaphat DoS támadásaiért

2001. augusztus 30. 11:48

[The Wall Street Journal] Amint az már talán ismert, egy kanadai ifjú, kinek nevét az ottani törvények szerint nem illő és istenes felfedni, és így csak Mafiaboy néven vált hírhedté, várhatóan egy éves, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés elé néz. A montreali tinédzser, aki 15 évesen számos kanadai, egyesült államokbeli, dániai és koreai honlapot támadott meg vagy tört fel egy évvel ezelőtt, 2000 februárjában 58 vádpontban ismerte el bűnösségét.

0

A Sun várhatóan veszteséget termel a jelenlegi negyedévben

2001. augusztus 30. 11:11

[The Wall Street Journal] A Sun tegnap, a szokásos negyedév közepi befektetői tájékoztatóján, Palo Altóban arról számolt be, hogy a számítógépek iránti gyenge európai és ázsiai kereslet miatt nagy a valószínűsége, hogy nem lesz képes elérni a negyedévre prognosztizált bevételeket, és így feltehetően veszteségekről fog beszámolni. Amint azt a cég pénzügyi vezérigazgatója, Michael Lehman elmondta, a szeptember 30-ával véget érő első pénzügyi negyedévben a Sun bevételei nem érik majd el a nullszaldós mérleghez szükséges 3,7 milliárd dollárt. Ezt esetleg csupán egy ugrásszerű szeptemberi keresletnövekedés változtathatná meg, ami azonban igen valószínűtlen.

0

Mától számítógépeket is árul az Amazon.com

2001. augusztus 29. 18:18

Az Amazon.com internetes áruház a mai napon nyitotta meg legújabb részlegét, ahol számítógépkonfigurációkat árulnak. A kínálatban jelenleg az Apple, a Compaq, a Hewlett-Packard, az IBM és a Toshiba gépei találhatók meg.

0

A hp kedvezményes ajánlata iskolakezdésre -- ingyenes internet-hozzáférés az akciós nyomtatókhoz

2001. augusztus 29. 16:16

[hp] A Hewlett-Packard Magyarország a szeptemberi iskolakezdéshez, speciálisan diákok számára kínálja kedvező árú nyomtatóit, szkennereit, CD-íróit, akciós nyomtatóihoz pedig ingyenes internet-hozzáférést biztosító kártyát ad. Az International Communications Research (USA) legfrissebb kutatási eredményei szerint a megkérdezett 500 tizenéves fiatal több mint fele szeretne új számítógépet az iskolakezdésre, 91 százalékuk szerint a technika lehetővé teszi számukra, hogy változatos és új forrásokból szerezzék be az információkat, 90 százalékuk egyetért azzal, hogy az informatikai eszközök használatával sokkal színvonalasabban oldják meg az iskolai feladatokat és mindezt szórakoztató, érdekes módon tehetik. A megkérdezett szülők közül 10-ből 8 vallja, hogy gyermeke iskolai teljesítménye jelentősen javult a számítógép és az internet használatával.

0

Kibővült internetes linkgyűjtemény az [origo]-n

2001. augusztus 29. 14:55

[NetAktív] Hogy ne kelljen újabb és újabb internetes címeket megjegyeznünk, s legközelebb is vissza tudjunk találni egy már megismert, megszeretett vagy gyakran használt weblaphoz, elég megjegyeznünk az [origo] abc nevet, ahol 1100 nélkülözhetetlen link található A-tól Z-ig.

0

A Handspring két új kézigépe mobiltelefont is tartalmaz

2001. augusztus 29. 11:24

A Handspring kedden megszerezte az amerikai szövetségi kommunikációs felügyelet (FCC) engedélyét két új, mobiltelefonnal egybeépített kéziszámítógépének forgalmazásához. A készülékek egyesítik a mobiltelefonok, személyi asszisztensek és webböngészők képességeit.

0

A Universal Music Group a Super Audio CD (SACD) formátumot választotta

2001. augusztus 29. 00:01

A Universal Music Group (UMG) -- a világ egyik legnagyobb zenekiadó cége -- ma bejelentette, hogy egyes kiadványait ezentúl Super Audio CD (SACD) formátumban is megjelenteti. A Super Audio CD formátumot a Sony és a Philips közösen fejlesztette ki. Az UMG tervei szerint a legjobban fogyó lemezek fogják az új formátum előnyeit élvezni, valamint a régebbi kiadványok is megjelennek a későbbiekben katalógusból választható formában.

0

Új szervezeti struktúrát vezet be a Cisco Systems

2001. augusztus 28. 17:20

[Cisco] Kitörési stratégiájának és hatpontos üzleti tervének következő lépéseként a Cisco Systems számos szervezeti változást hajt végre annak érdekében, hogy hatékonyabban összpontosíthasson az ügyfelek változó igényeire, valamint a cég által a konszolidálódó kommunikációs piacon nyújtott üzleti előnyökre - jelentette be a Cisco Systems.

0

A Sony bemutatta 16 bites színes kijelzővel szerelt kéziszámítógépét

2001. augusztus 28. 13:56

A Sony bemutatta legújabb kéziszámítógépét, a Clié sorozat legfrissebb és legszínesebb tagját. A PEG-N770C névre keresztelt készülék ugyanis a Palm OS 4.0 operációs rendszert használja, amely támogatja a 16 bites színfelbontást, így egyszerre akár 65536 árnyalat is látható a kijelzőn.

0

Két új kézigéppel jelentkezik a Hewlett-Packard

2001. augusztus 28. 13:23

[CNET] A Hewlett-Packard hamarosan bemutatja két új kéziszámítógépét, amelyeke a Microsoft Merlin operációs rendszere működtet majd. A szeptember 6-án piacra operációs rendszert a Microsoft állítólag Windows 2002 néven nevezi majd.

0

Creative Sound Blaster Audigy képek és meghajtóprogram

2001. augusztus 28. 02:32

[Reactor Critical] A nemrégiben bejelentett, s oldalunkon is többé-kevésbé részletesen bemutatott új Creative hangkártyákról egyre több helyen jelennek meg az interneten képek és egyéb információk, főként japán és kínai forrásokra támaszkodva.

0

Új grafikus chippel jelentkezett az ATi: Mobility Radeon 7500

2001. augusztus 27. 13:14

Az ATi bejelentette legújabb mobil grafikus chipjét, a Mobility Radeon 7500-at. A vállalat szerint ez a ma kapható leherősebb mobil grafikus processzor, amelyet a csúcsteljesítményű hordozható gépekbe ajánlanak.

0

42 százalékkal csökkent a VIA Technologies nyeresége

2001. augusztus 27. 12:13

[Digi Times] A tajvani VIA Technologies második negyedéves nettó nyeresége 42 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly - jelentette be a vállalat. Az 1,01 milliárd tajvani dolláros profitot 7,9 milliárd tajvani dolláros forgalom mellett produkálta a cég. Bár a bevétel 10 százalékkal meghladja a tavalyi év második negyedévében elért szintet, a várakozásoktól jelentősen elmarad: a VIA 9,7 milliárd dolláros bevételre számított.

0

Feltámadóban a halottnak hitt technológia: internetelérés az elektromos hálózaton keresztül

2001. augusztus 27. 11:58

Az elektromos hálózat internet célú felhasználását megcélzó kísérletek, fejlesztések végre sikerrel jártak. Az első kereskedelmi célú szolgáltatást az elmúlt hónapban kezdte meg a Németországban, Essenben elekromos áramot szolgáltató RWE Powerline GmbH, mely jelenleg 400 felhasználóval rendelkezik, de év végére 3000 fölé szeretne emelni előfizetői számát. A cég az Ascom eszközeit használja. Szintén kereskedelmi szolgáltatás indul Svédországban még ez év végéig, s kísérletek indulnak több európai, ázsiai országban is.

0

IFA 2001: 5 megapixel felbontású digitális kamera a Sonytól

2001. augusztus 26. 16:24

A 2001. augusztus 25-én megnyílt, s szeptember 2-ig tartó IFA 2001 kiállításon mutatja be a Sony különösen magas, 5.2 megapixeles CCD érzékelővel szerelt digitális kameráját. A versenytársak modelljeihez képest kimagaslóan magas felbontásnak, és a Carl Zeiss 1:2.0 - 2.4 lencséknek köszönhetően a kamerával készített képek kiváló minőségűek, élességűek.

0

Rövid ideig ismét elérhetővé vált a Windows XP az Amazon.com áruházban

2001. augusztus 24. 12:16

[CNET] Az Amazon.com internetes áruház egy pár óráig ismét vett fel előrendeléseket a Microsoft új operációs rendszerére, az októberben megjelenő Windows XP-re. A Windows XP Professional szoftver ára 299,99 dollár volt, az upgrade verziót pedig 199,99 dollárért hirdette az Amazon.

0

A Napster tönkretétele ellenére is estek a zenehordozókból származó bevételek

2001. augusztus 23. 04:00

[ZDNet] A Napster tündöklése és későbbi bukása kétségkívül meleg pillanatokat szerzett a RIAA (Recording Industry Association of America) szövetség tagjainak. A Napster, a legnagyobb filecserélő szolgáltatás tönkretétele azonban úgy tűnik nem hozta meg a kívánt eredményeket, már ami a zenehordozók eladási darabszámait és dollárban kifejezett eredményeit illeti. Az idei év első felében mintegy 5,9 milliárd dollár értékben sikerült zenehordozókat értékesíteni.

0

Angol legenda: az első Klipsch ProMedia 5.1 teszt...

2001. augusztus 23. 02:20

[3DSS] Kipsch hívők, figyelem, itt van amire már nagyon vártunk. Végre megérkeztek az első fecskék a Klipsch üzleteiből, online boltjából, s remélhetőleg szép lassan eláraszt minket sok-sok szavakba öntött észrevétel erről a nagyszerű -- és nem éppen olcsó -- rendszerről.

0

Olcsó MP3-játszót mutatott be a SONICblue

2001. augusztus 22. 14:39

Az S3-ból lett SONICblue a mai napon jelentette be Rio One névre keresztelt olcsó digitális audiolejátszóját. A 32 MByte memóriát tartalmazó készülék MP3 és WMA formátumot támogat és mindössze 99 dollárba kerül.

0

EMC felmérés a Customer Relations Management felhasználásáról

2001. augusztus 22. 00:53

[Hill & Knowlton Hungary] Kinőtte gyerekszobáját az IT, és mind inkább központi helyet követel magának az ügyfélkapcsolatok területén. Ami valaha csak háttér-, kisegítő szerepet játszott, mára a Customer Relations Management (CRM) legfontosabb eszközévé vált. Az EMC felkérte a Boston Research Group közvéleménykutató céget, hogy mérje fel az IT-vel szemben támasztott jelenlegi igényeket. A felmérésben 100 vezérigazgató és informatikai igazgató vett részt.

0

Autók értékesítése az interneten -- konferencia a Gundel Étteremben

2001. augusztus 21. 20:36

[OMA] Amerikában az autók közel 10%-a online kerül eladásra, és az elemzők néhány éven belül már 30-40%-kal számolnak. Európában az Opel és a Ford kezdte el a személygépkocsik interneten keresztül történő értékesítését. Hazánkban nyár végéig tartó akciójában a Reanult különített el egy 150 darabos készletet jelentős árkedvezménnyel internetes értékesítésre. A kizárólagos importőrök némelyike már csökkenti viszonteladói számát, és áttér a közvetlen értékesítésre. Az autós weboldalak közül a használtautó értékesítéssel foglalkozók a leginkább keresettek. Az alkatrész-értékesítésre cégösszefogással virtuális készleteket hoznak létre, és így sokszorozzák meg az eladást. Mit hoz a jövő?

0

Az ELSA 5 millió dolláros tőkéhez jutott a Gigabyte Technologytól

2001. augusztus 21. 19:56

[E-mail] Az ELSA AG, az internet-hozzáféréshez szükséges eszközök (ISDN-, kábel- és egyéb modemek) egyik vezető szállítója, valamint hálózati és számítógépes grafikai megoldások gyártója 5 millió $ értékű átváltható kötvényt bocsátott ki a tajvani Gigabyte Technology Co. Ltd. részére. Az 5 millió $-os befektetés másodlagos tartozás formájában valósul meg, a kötvény minimum 3-éves lejáratú és 3%-os kamatozású. A kötvény átváltható az ELSA AG törzsrészvényeire részvényenként 12 eurós átváltási áron, így a Gigabyte az ELSA egyik részvényesévé válhat a jövőben. A partnerek azt is tervezik, hogy kiterjesztik együttműködésüket a dinamikusan fejlődő számítógépes grafikai piacra.

0

A tajvani Quanta 4,6 milliárd $ kíván befektetni lapos kijelző gyártásba

2001. augusztus 21. 00:05

[CNET, Reuters] A Quanta Display pénteken jelentette be azt, hogy 4,6 milliárd $-t kívánnak befektetni lapos kijelzők gyártásába, a tervek szerint a Quanta Computer leányvállalata három új gyárat épít a szigetország északi részén a következő négy évben. A cég szóvivője elmondta, hogy a számítógépiparban a kereslet ugyan csökken, de az TFT-LCD iparban olyan jók a kilátások, hogy a cég továbbra is bővíteni kívánja termelését. A Quanta Display már eddig is 1 milliárd $-t fektetett be első gyárába, amely várhatóan a negyedik negyedévben kezdi meg a termelést.

0

A Hewlett-Packard harmadik pénzügyi negyedéves eredményei a júliusi profitfigyelmeztetésnek megfelelően alakultak

2001. augusztus 21. 00:02

[Bloomberg, CNET, Reuters, Yahoo Finance] A számítógép- és nyomtatógyártó Hewlett-Packard bejelentette harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit, amelyek a múlt hónapban közzétett profitfigyelmeztetésnek megfelelően sikerültek. A cég nettó nyeresége 218 millió $ (részvényenként 11 cent volt), szemben az előző év hasonló időszakában elért 1,04 milliárd $-hoz képest, míg a forgalom a tavalyi 11,8 milliárd $-ról 14%-kal, 10,1 milliárd $-ra esett vissza.

0

A Morgan Stanley felmérése szerint a második félévben sem lesz túl nagy a szoftverekre kiadott összeg az USA nagyvállalatainál

2001. augusztus 21. 00:01

[Reuters, Yahoo Finance] A Morgan Stanley elemzői nemrég készítettek egy felmérést Amerika legnagyobb vállalatainak informatikai vezetői körében a tervezett szoftverkiadásokról -- az eredmények elég kiábrándítóak a szoftvergyártók részére, mivel a legtöbb megkérdezett számítástechnikai vezető nem tervezi az IT kiadások növelését. Chuck Phillips, a Morgan Stanley egyik elemzője pénteken elmondta a Reutersnek, hogy az eredmény megerősíti a korábbi félelmeket.

0

Az IT-piac általános gyengülése miatt recesszió várható Tajvanon

2001. augusztus 20. 18:45

[EETimes] A kormány által pénteken nyilvánosságra hozott gazdasági mutatók szerint a gyengülő információtechnológiai export következtében a tajvani gazdaságban recesszió volt tapasztalható a második negyedévben. A szigetország GDP-je 2,35%-kal csökkent, ami messze alulmúlja az elemzők várakozásait, és amire 26 éve nem volt példa.

0

A PC-piac gyengélkedésének újabb mérföldköve: hatalmas leépítés a Fujitsunál, a cég alkalmazottainak 10 százalékától válik meg

2001. augusztus 20. 16:10

[ZDNet] A félvezetőket és számítógépeket, valamint azokhoz kiegészítőket gyártó japán Fujitsu ma jelentette be, hogy megválik alkalmazottainak közel 10%-ától. A világ harmadik legnagyobb flash-memóriagyártója és Japán második legnagyobb PC-gyártója a leépítés keretében jövő márciusig összesen 16.400 dolgozójától válik meg: 11.400 munkahelyet szüntet be a külföldi kirendeltségeken, míg 5000-et Japánban. 2000 tengerentúli alkalmazottat már el is bocsátott a cég.

0

A szervereladások 26%-nal nőttek Kínában a második negyedévben

2001. augusztus 17. 00:07

[EB News] A Gartner Dataquest piackutatási cégcsoport szerdán közzétett felmérése szerint a globális szerverpiaci trendekkel ellentétben a tavalyi hasonló időszakához képest Kínában 26%-kal nőttek a szervereladások a második negyedévben. A jelentés azonban arra is rámutatott, hogy a szerverpiac még Kínában is lassul, mivel a második negyedéves eladások csak 12%-kal nőttek az első negyedévhez képest.

0

A második negyedévben az IBM volt az első számú szervergyártó az USA-ban

2001. augusztus 16. 19:20

[CNET] A Gartner/Dataquest piackutató vállalat szerdán közzétett előzetes jelentése szerint a második negyedévben az IBM volt az első számú szervergyártó a piaci részesedést és a forgalmat tekintve. Az egy évvel ezelőtti 19,1%-hoz képest 28,6%-ra nőtt a Nagy Kék piaci részesedése, míg a második negyedéves forgalom 8,4%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest.

0

A Pannon GSM beindította SMS Chat szolgáltatását

2001. augusztus 16. 12:24

[Pannon GSM] Augusztus 15-től új beszélgetési, szórakozási és információszerzési csatorna nyílik meg a Pannon előfizetők előtt. Mindazok számára, akiknek nélkülözhetetlen az állandó kommunikáció lehetősége és nem riadnak vissza egy kis sms-ezéstől, mostantól különféle chat-szobákban módjuk lesz kicserélni véleményüket, akár vadidegennel is. A Pannon GSM megnyitotta SMS Chat szolgáltatását, amely az interneten már bevált és megkedvelt chat-oldalak mintájára működik.

0

Az ADS még ebben a hónapban bejelenti új USB-alapú videorögzítő egységét, az Instant DVD-t

2001. augusztus 14. 20:50

[ADS] Az ADS Technologies augusztus 20-án jelenti be új USB eszközét, az USB Instant DVD-t. Ez a digitalizáló egység lesz az első, mely teljes DVD felbontást képes digitalizálni, és továbbítani PC-nknek USB porton keresztül. A felhasználók könnyen rögzíthetik videóikat kamkorderükből, videokészülékükről, de akár DVD-lejátszójukról is, melyet ezután a PC-jükkel könnyen továbbszerkeszthetnek, konvertálhatnak át más formátumokba. A készülék támogatja az MPEG2, MPEG1, VCD vagy SVCD formátumokat, a mellékelt Ulead VideoStudio 5.0, és Sonic Solutions MyDVD 3.0 szoftverrel pedig akár saját DVD lemezt is készíthetünk.

0

A Panasonic bemutatja új, kétfunkciós digitális videokameráját

2001. augusztus 14. 20:22

[Mmd] A Panasonic NV-EX21 néven olyan kétfunkciós, DV-formátumú digitális videokamerát készül bemutatni, amely önállóan is használható, hálózati működésre felkészített digitális fényképezőgépet is tartalmaz. Az új eszköz nagy kapacitású CCD-vel, 1,08 megapixeles felvevőképességgel, valamint 10x optikai és 25x/100x digitális zoomolási jellemzőkkel rendelkező, beépített Leica Dicomar lencsével működik.

0

A Panasonic bemutatta rekordméretű LCD-kijelzővel ellátott, hordozható DVD-lejátszóját

2001. augusztus 14. 15:37

[Mmd] A Panasonic bemutatta az üzletágban egyedülálló méretű, 9 hüvelykes LCD-kijelzővel ellátott, hordozható DVD-lejátszóját. A beépített újratölthető akkumulátorral és televíziós hangolóegységgel felszerelt, egy gramm híján egykilós Panasonic DVD-LA95 egyben a legkönnyebb is a piacon kapható hasonló eszközök közül. A készülék ugyanakkor az első olyan lejátszó, amely DVD-RAM lemezek olvasására is képes. A Japánban idén szeptember 1-jétől, a világ más országaiban pedig az őszi szezontól kapható DVD-LA95 árát a Panasonic még nem hozta

0

A Legend növekedési üteme lassult az utolsó pénzügyi negyedévben

2001. augusztus 14. 13:36

[CNET, Reuters] A PC gyártó Legend Holdings várhatóan 31%-os profitnövekedésről fog beszámolni szerdán, amikor közzé teszik a cég legutóbbi negyedéves eredményeit. Az elemzők várakozásai szerint a pekingi központú Legend negyedéves nyeresége 26,9 millió $ lesz a június 30-án zárult pénzügyi negyedévben, szemben az előző év hasonló időszakában elért 20,5 millió $-hoz képest. Mindkét adat tartalmazza a Legend által június 1-én önállósított Digital China Holdings eredményeit.

0

Néha még az Intel is megfeledkezik a számlák kifizetéséről

2001. augusztus 13. 21:30

A The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap szemfüles főszerkesztője, Mike Magee egy nem mindennapi szórakoztató hírre figyelt fel a Denver Post című napilapban. Az újság szerint ugyanis számos, az Intel Colorado Springs-i Fab23-as flash-memóriagyárának építésében résztvevő alvállalkozó összesen 36 millió dolláros zálogjogát kívánja érvényesíteni az Intellel szemben.

0

10,5 millió dollár értékű hamis szoftvert foglalt le az FBI

2001. augusztus 13. 17:31

[ZDNet] Az FBI csütörtök este négy feltételezett szoftverkalózt tartóztatott le és több, mint 10,5 millió dollár értékű hamisított szoftver CD-t foglalt le Los Angelesben. A nagystílű bűnözők a hologramokon buktak le.

0

Megjelent az Ionizer-DX 1.3 audio DirectX plugin

2001. augusztus 12. 16:38

A Cool Edit Pro és Sound Forge programok felhasználói már jól ismerhetik ezeket a kiegészítő plugineket. Az Arboretum Systems által még 1997-ben megjelentetett Ionizer zajszűrő, Eq, és egyéb funkciókat igen kiváló minőségben megvalósító program most DirectX plugin formájában lett elérhető, könnyű használhatóságot, és további lehetőségeket biztosítva.

0

20 GB-os Nomad JukeBox a Creative-tól

2001. augusztus 10. 23:47

A Creative mától szállítja új, bővített NOMAD Jukebox lejátszóját. A 20GB-os tárolási kapacitás jóval meghaladja az előző verzió 6GB-ját, bár az sem volt éppen piskóta.

0

2003-ig nem várható a PC-piac ismételt fellendülése

2001. augusztus 10. 11:26

[CNET] Az IDC piackutató intézet ugyan még nem tette közzé a második negyedéves PC-eladásokról szóló hivatalos jelentését, de a korábbinál pontosabb előrejelzéseket hozott nyilvánosságra a közeljövő piaci trendjeiről.

0

Az ASUS bejelentette a cég leggyorsabb CD-RW meghajtóját

2001. augusztus 8. 18:05

[Email] Az ASUSTeK ma jelentette be CRW-2410S típusjelű CD-RW-meghajtóját, mely 24-szeres sebességgel írja a CD-R, 10-szeressel a CD-RW lemezeket, és 40-szeres CD-ROM-ként funkcionál. A meghajtót az ASUS számára a Sanyo tervezte.

0

DataPlay: a CD-t leváltó új adathordozó?

2001. augusztus 7. 17:08

[ZDNet] A Santa Clara-i (Kalifornia) központú, digitális tartalomhoz fűződő szerzői jogok kezelésére használt szoftvereket készítő InterTrust Technologies megállapodást kötött az iparágban újoncnak számító DataPlay-jel arról, hogy az utóbbi által gyártott DataPlay lemezek lejátszására képes meghajtókat felszereli saját DRM (Digital Rights Management) szoftverével. A két cég azt reméli az együttműködéstől, hogy egy új, népszerű szabványt hoznak létre, amely leválthatja a jelenleg igen népszerű CD-ket, és amelyekkel megakadályozható a digitális tartalmak illegális másolása, terjesztése.

0

Augusztus 15-én jelenik meg az Internet Explorer 6 végleges változata

2001. augusztus 6. 22:12

A TechExtreme értesülései szerint, minthogy a Microsoft már elkészült a böngésző tesztelésével, augusztus 15-én megjelenik az Internet Explorer 6 végleges verziója (build 2530.1), amely azután letölthető lesz a cég honlapjáról minden Windows-platformra. Korábban az a hír járta, hogy a redmondi szoftvercég csupán az október végén megjelenő Windows XP operációs rendszer részeként kínálja majd az IE6-ot, azonban úgy tűnik, változtatott e stratégiáján. Egyes rosszmájú elemzők szerint azért kínálja külön termékként még a Windows XP megjelenése előtt a böngészőt, hogy jó benyomást tegyen az XP ügyét vizsgáló szenátusi bizottságra.

0

Jelentős veszteségekről számolt be a Winbond, a harmadik legnagyobb tajvani chipgyártó

2001. augusztus 6. 15:14

[SemiBizNews] Elsősorban a memóriaárak mélyrepülésének tudható be, hogy Tajvan harmadik legnagyobb chipgyártó cége, a Winbond 2001 első félévében jelentős veszteséget termelt. A cég vesztesége 74 millió dollárra rúg az előző év hasonló időszakában elért 122,7 millió dolláros nyereséggel szemben; míg az eladások a tavalyi év első félévében realizált 615,3 millió dollárról 383,3 millió dollárra csökkentek.

0

Újdonság az új Santa Cruz XP meghajtóprogramban

2001. augusztus 4. 18:59

Mint arról tegnapi hírünkben beszámoltam, új WDM meghajtóprogramot lehet letölteni Windows XP alá a Turtle Beach Santa Cruz, vagy ahogy nálunk kapható, Videologic SonicFury hangkártyánkhoz.

0

Pepsi Sziget Fesztivál Sajtóiroda: hírgyár hp technológiával

2001. augusztus 3. 14:13

[hp] Megkezdődött Budapest egyik legnagyobb fesztiválja, a Pepsi Sziget 2001, és harmadik napja működik a magyar és nemzetközi újságírókat kiszolgáló sajtóiroda - idén először hp technológiával. A Sziget Kft. és a Hewlett-Packard Magyarország megállapodása értelmében a sajtó fesztiválra látogató képviselői a nap 12 órájában ingyenesen használhatják a csúcstechnikát, így minden eddiginél gyorsabban tájékoztathatják olvasóikat a Sziget híreiről.

0

Sikeres volt a Manx Telecom 3G-s mobil internet demonstrációja

2001. augusztus 3. 12:10

[Siemens] A nagysebességű mobil internetkapcsolat immáron érinthető közelségbe került, mikor a BTwireless és a Manx Telecom sikerrel végrehajtotta a Man Szigetén kiépített 3G hálózat első adathívását. Az IP-alapú csomagkapcsolt adathívás nagy sebességű adatátvitelt nyújt a felhasználónak, legyen szó akár internetről, akár más adatforrásról. Mark Briers, a Manx Telecom igazgatója azt nyilatkozta: Ez a hívás megnyitotta a kaput a legizgalmasabb 3G-s alkalmazások előtt - lehet akár kedvenc csapatunkat nézni, ahogy gólt szerez, vagy lehet szó szállodai szobafoglalásról, akár e-mailjeink olvasásáról utazás közben. Ma, partnereinkkel, az NEC-vel és a Siemensszel, újabb fontos lépést tettünk a mobil multimédia potenciáljának realizálása felé.

0

A Sony valós idejű internetes videohirdetéseket kínál Japánban

2001. augusztus 3. 10:57

[AsisBizTech] A Sony augusztus 1-jével kezdte meg Japánban a televízióban megszokott reklámokhoz hasonló videohirdetések kísérleti internetes kiszolgálását. A Pasata néven futó reklámszolgáltatást jelenleg 5000 kábeltévés internet-hozzáféréssel rendelkező felhasználó teszteli.

0

Az Ericsson, a Nokia és a Motorola üdvözli a WAP szabvány továbbfejlesztését

2001. augusztus 3. 08:24

[Ericsson] Az Ericsson, a Nokia és a Motorola bejelentette, hogy támogatják a WAP Forum által kifejlesztett WAP (vezeték nélküli alkalmazási protokoll) szabvány legújabb verzióját, a WAP 2.0-t. A vállalatok kifejezték az új szabványon alapuló termékek, tartalom és szolgáltatások fejlesztésére irányuló szándékukat is.

0

800 ezer eladott notebookra számít az idén az Asustek

2001. augusztus 2. 12:57

[Digi Times] Bár az Asustek júliusban csupán 20 ezer notebookot adott el, ami negatív rekordnak számít ebben az évben, a vállalat mégis magabiztosan állítja, hogy el fogja érni az erre az évre kitűzött értékesítési célokat.

0

Gerő László távozik a Microsoft Magyarországtól

2001. augusztus 1. 16:09

[Microsoft] Megvált augusztus elsejei hatállyal a Microsoftnál betöltött posztjától az egyik legrégebbi munkatárs, Gerő László. A Microsoft Magyarországnál eltöltött hét év alatt több vezető munkakörben dolgozott, legutóbb üzletfejlesztési igazgatóként irányította a szoftvercég stratégiai tervezéssel kapcsolatos munkáit.

0

A tajvani alaplapgyártók nagy lehetőségeket látnak Kínában

2001. augusztus 1. 14:37

[Digi Times] A tajvani alaplapgyártók jelenleg a rendszerintegrátorok és otthoni felhaszálók által összeállított számítógépek közel 96 százalékában találhatók meg. A nagy gyártók új piacokat keresve most Kína felé fordulnak.